ГЛЕДАЙ ВИДЕОТО КЪМ СТАТИЯТА
Публикувана на:21 април 2023 г
Посещения: 562

Как да представяте себе си когато все още нямате резултати

Здравейте! Искате ли да научите, как да се представяте пред вашите кандидати и нови партньори, докато все още сте в началото на вашия мрежов бизнес и нямате резултати? Нека започнем.

Видео материал към статията:

Много от моите партньори, които стартират в екипа ми, ме питат: „Как е добре да представям себе си? Как трябва да говоря за себе си в бизнеса пред кандидатите и партньорите ми, когато все още нямам резултати?“ Много от тях наистина се чувстват неудобно, и аз ги разбирам. Виждал съм и хора, които послъгват. Това въобще не е добре, защото в мрежовия маркетинг рано или късно всичко става ясно. Ако давате грешна информация на вашите кандидати или партньори, дори съвсем малко, в момента, в който те разберат, че сте ги излъгали, това ще разруши изцяло доверието им към вас.

Първият ми съвет за вас е: В никакъв случай не лъжете. Бъдете искрени и отворени.

Колкото по-открити сте към хората, толкова по-добре и толкова по-спокойно ще комуникирате с тях. Няма да ви се налага да послъгвате или да поемате рискове и да рушите доверието към вас. Ако вие искате да станете лидер, то това означава, че хората трябва да искат да ви следват и да ви се доверяват на 100%.

Вторият ми съвет за вас е: Бъдете себе си.

Всъщност, няма нищо лошо в това да кажем, че сме в началото и, че все още се обучаваме. Замислете се, когато човек отива на работа и то на добро работно място, първо той вероятно е учил години наред, за да си набави дипломата. После е правил стаж и му се е заплащало малко и рано или късно ще стигне до момента, в който започва да печели пълната заплата, на която е способен.

Друг пример, който мога да ви дам, е традиционният бизнес. Всеки, който започва традиционен бизнес инвестира, дали със собствени средства, или тегли кредит, заем и влага парите си години наред. Работи, докато не изкара първите си няколко лева, защото първо трябва да върне своята инвестиция. Той не може да се похвали още първата седмица или месец за това, че е станал милионер. Няма как да стане. Развитието на бизнес изисква време.

Защо тогава, стартирайки в мрежовия маркетинг, ние очакваме, че трябва, за да впечатлим някого, да му кажем, че още първата седмица сме изкарали пари. Не, няма такова очакване. И ако даваме това послание на хората, с които говорим, то това ще е грешният пример, и те идвайки в нашия бизнес, не постигайки подобни резултати, ще бъдат разочаровани и всъщност, много повече хора ще си тръгват от вашия екип, от колкото ще идват и се присъединяват към него. Това е една формула за неуспех.

Вие трябва да поставяте в главите на хората реални очаквания за тяхното развитие, за техния път напред, както и реални цели. Затова няма нищо лошо да кажете, че вие още сте в началото, все още се обучавате и не може да се похвалите с кой знае, какви финансови резултати, тъй като това е бизнес за цял живот и вашите първи цели са свързани с един три месечен период, в който искате да достигнете еди-какъв си доход. Ето по този начин трябва да разкажете за вашия опит в самото начало.

И освен това, другото нещо, което трябва да направите е да насочите вниманието на вашия кандидат към хората, от които се учите, към вашите лидери. „Ето аз съм все още в началото. Все още се обучавам и не мога да ти покажа кой знае какъв резултат, но все пак имам първия си партньор и все пак направих първите си продажби. Имам и първите си кандидати, които имат желание да стартират, но знаеш ли какво? Аз искам да те запозная с моя лидер. Това е един човек, от който се уча и чийто резултат искам да постигна.“ Можете, разбира се, да кажете и: „Той в момента изкарва Х на месец пари.“ Да изрекламирате и промотирате вашия лидер. По този начин измествате фокуса на вашия кандидат към хората, които вие имате за пример. Замислете се, дори ако вие имате успехи, не значи, че вашият кандидат ще може да ги повтори. Ако нямате успехи, не значи, че вашият кандидат, няма да може да постигне по-големи успехи от вас. Нали така? Така е в мрежовия маркетинг.

Преместете фокуса към едно трето лице, към някой човек, който вече изкарва добри пари и има успех. Запознайте кандидата си с неговата история. Нека той да говори с него. Нека вашият лидер, наставник, спонсор да отговори на въпросите на вашия кандидат. Ползвайте силата на третото лице. По този начин няма да се притеснявате, за това какви са вашите резултати в началото. Ще бъдете искрени и ще казвате на всеки: „Аз съм все още в началото и все още се обучавам, но искам да те запозная с човека, с който работя и чиито резултати се стремя да постигна и аз.“

Заключение

Ако тeзи съвети са ви харесали, знайте, че имам още много неща, които мога да ви кажа и покажа. Харесайте канала ми в You Tube и се абонирайте, защото всяка седмица публикувам нов материал и нови безплатни съвети за успех. Намерете страницата ми във Facebook, където имаме всяка седмица безплатен тренинг @Мрежов бизнес в България, както и моя Instagram профил. Очаквам ви, последвайте ме, защото знам, че мога да ви науча как да станете професионалисти в мрежовия маркетинг.

Аз съм Юлиян Огнянов, последвай ме, ще те очаквам. Чао и до нови срещи.

Сподели със своите приятели: