ГЛЕДАЙ ВИДЕОТО КЪМ СТАТИЯТА
Публикувана на:07 април 2023 г
Посещения: 379

От къде да откриваме нови кандидати за своя мрежов бизнес

Един от най-големите проблеми в мрежовия маркетинг глобално, е фактът, че хората си нямат идея от къде да намерят кандидати за своя мрежов бизнес. Чувам този въпрос под път и над път, и за това исках да посветя тази статия точно на него.

Видео материал към статията:

Първият най-лесен начин да достигнете до нови хора, е да минете през списъка с имена на вашия ‚топъл‘ кръг, където ще откриете първите си кандидати. Лично аз съм голям привърженик на това да започнете с топлия си кръг. Това ще ви научи на умения и на това как да се държите с потенциалните нови кандидати. Дори и да сбъркате нещо, винаги можете да представите вашия бизнес или продукти отново, защото са ‚топли‘.

Когато искате да разширите вашия списък и да намерите нови контакти и кандидати, първият и най-лесен метод за това са препоръките.

Всеки път, когато някой не разбира вашия бизнес, не иска да бъде клиент и като цяло ви отказва, попитайте го за препоръки. Каежете му следното: „Всъщност, знаеш ли, какво? Много искам да се развивам в този бизнес. Можеш ли ди ми помогнеш? Искам да те помоля за помощ.“ Помолете го за няколко препоръки. Вашият приятел вероятно няма да достигне бройката, за която сте го помолили, но все пак 20 са повече от 10, и 10 са повече от 1.

Поискайте да ви запише номерата на хора, които според него ще бъдат заинтересовани от вашата компания, вашата оферта, или продуктите ви. Ако предлагате продукти за здраве, попитайте за хора, които човекът познава и знае, че се грижат и се интересуват от своето здраве. Помолете го да ви запише техните номера още сега. В много от случаите, човекът ще каже: „Добре, но аз трябва да говоря първо с тях.“ Това, което правя аз е да кажа: „Виж, спокойно, познаваме се. Няма да им нахалствам. Ще се обадя и ще ги попитам, дали имат интерес да им дам информация и, че контактите си ми дал ти, понеже смяташ, че можеш да им бъдеш полезен и да им помогнеш. Така, дори и да не желаят, няма да се притесняват, защото ти си го направил, понеже искаш да им помогнеш. Аз няма да им нахалствам.“ И все пак, ако вашият приятел настоява да говори първо с тях не спорете и му кажете: „ОК! Нека да се договорим, с колко човека ще говориш днес и утре, за да може от тях да намериш тези, с които можем да се свържем.“ И така му поставям първата задача, с която да ми помогне.

Препоръките са най-лесния и доказан начин да достигнете до нови контакти и кандидати, защото така най-лесно се изгражда доверие. Всичко минава и се базира върху познанството ви с този един човек, който е взаимна връзка. Тя изгражда така наречения ‚мост на доверието‘.

Можете да попитате за препоръки, както за услуги, така и за продукти. Когато нови хора стартират във вашия екип и не са много активни, можете да ги помолите за препоръки и да им кажете и да ги уверите, разбира се, че ако някой иска да стартира, то вие ще го регистрирате след като говорите с човека. И също така, ако човекът е доволен клиент, например, може да го помолите да направи среща и да покани своите приятели, и вие да отидете и да им покажете продуктите. Така самият той ще види и ще изпробва няколко продукта и ще ги предложи и на своите приятели.

Вторият начин, с помощта на който можете да имате постоянен поток от кандидати, са ситуационните контакти.

Това са контакти, които връзваме в различни ситуации навън, на улицата, в кафето или докато чакаме на опашка. Разхождайки се просто може да се заговорите с някой. Ако сме родители, разбира се, в детската градина, или на детската площадка. Навсякъде има потенциални кандидати, защото ние живеем в свят, който е пълен с хора, които искат да прочетат и разберат повече за твоята компания и твоите продукти. Така, че просто започни да се оглеждаш и да комуникираш активно.

Постави си го като цел да се виждаш хората, които искат допълнителна информация. Вярно е, че ако не си имате едно на ум, потенциалните кандидати няма изобщо да ви минат през очите. Започнете да се оглеждате за определени хора, които, например, са позитивни, усмихнати и енергични. Какви са чертите на вашият перфектен партньор? Оглеждайте се, помислете и, когато видите един такъв човек, който пасва на вас и на вашия характер, просто отидете при него и се заговорете. Бъдете отворени и завържете един разговор на каквато и да била тема, но имайте предвид, че има два основни въпроса, които ще искате да зададете.

Първият е: „С какво се занимаваш? Стана ми интересно, тъй като виждам, че си много позитивен, енергичен и така нататък.“ Направете му/ й комплимент. Или, ако говорите с човека на неговото работно място, просто го попитайте: „Извинявай, мога ли да те попитам, само с това ли се занимаваш?“ Независимо, какво ви каже човека, следващия въпрос трябва да бъде и в двата случая: „А, интересуваш ли се от възможност за увеличение на дохода в свободното ти време, без риск? Създавам екип и търся хора, с които да работим заедно.“ Ето това е въпрос за един милион долара. Някои хора ще ви отвърнат с: „Ами, не, не!“ Но повечето ще кажат: „Да, за какво става въпрос?“ В този момент извадете телефона и кажете: „Знаеш ли, в момента нямам възможност да говоря и да ти обясняв подробности, а и така или иначе трябва да седнем на спокойствие и да ти покажа. Затова дай ми своя телефон, ще ти звънна тези дни и ще се разберем, къде да се видим.“ Ето по този начин всеки един ден, ако вие сте си го поставили за цел да се запознавате с двама-трима човека на ден и успеете да им вземате телефона и да си направите среща, вече ще сте изпълнили квотата си. Това, приятели, са около 60-70-90 срещи на месец. По този начин можете да си осигурите постоянен поток от кандидати през цялата година.

И третият начин са социалните мрежи.

Любимият на всички начин, който всеки иска да подхване, стартирайки мрежов бизнес. Желанието на всеки един човек е да влезе в социалните мрежи, да започне да се свързва с хора, да им пише, да им праща информация и да си намира контакти от там. Да, това действително може да стане, но по един от двата начина, с които можете да търсите кандидати в социалните мрежи.

Първият е чрез лична активност, т.е. правейки неща, чрез които откривате хора за вашия бизнес, и вторият е чрез маркетинг за привличане. Става въпрос за създаването на съдържание, което привлича хора с интерес към вашия бизнес. Идеята е те сами да се свързват и да ви питат, да ви пишат на лично съобщение и в коментарите за своя интерес и за това, че искат повече информация.

Знам, че всички искат да изучат техниките за привличане чрез социалните медии, и точно за това аз направих много курсове, които ще са ви ценни. Намерете в страницата ми курса с име „Маркетинг за привличане“, където подробно обяснявам как можете да създадете активни и добри стратегии чрез него.

Ако говорим за личната ни активност обаче, можете да се справите много лесно с това, но не правете първите грешки на аматьорите. Не пращайте спам съобщения или едно дълго съобщение с линкове тип: „Заповядай в моя екип, виж, прочети. Ако имаш интерес, пиши ми.“ Не се прави така. Хората не обичат това. И втората грешка, която хората допускат е да постват съобщения в своя личен профил всеки ден с рекламни материали за своите продукти и бизнес. Масово хората ще спрат да ви следват и след само няколко дена ще видите, че лайковете, които получавате на тези постове, са намаляли.

Това, което трябва да правите със социалните мрежи, особено в началото, е просто да създавате възможности за разговори с хора. Започнете от приятелския ви кръг. Попитайте ги: „Вероятно се познаваме, но виждам, че не сме си говорили до сега, а и не се сещам къде сме се видяли. Мога ли да те попитам, от къде се познаваме?“ Започнете разговор. Общувайте с хората и така сами ще намерите момента, в който да им кажете: „А, знаеш ли, всъщност интересуват ли те възможности за увеличение на дохода, без това да пречи на основната ти работа и без риск?“ Ето по този начин можете да създавате по 5-10 разговора на ден и да достигате до двама трима, дори пет души за 24 часа.

Да, знам, този начин на привличане може и да не отговаря на мечтите, които имат всички, а именно да пусне човек пост и хората за започнат да му пишат и да го заливат със съобщения. Това само и единствено може да се случи чрез тактиките на маркетинга за привличане, но с времето и по правилния начин. Това обаче е един от начините, чрез който още днес може да създадете разговори, отношения и да откриете качествени хора за своя мрежов бизнес.

Заключение

Има още много, какво да се каже по темата. По тази и по, разбира се, други теми мога да ви дам много съвети, защото моят опит в мрежовия маркетинг е вече над 14 години. Създал съм доста голям екип от над 10 000 партньори в над 10 държави, така че имам на какво да ви науча.

Последвайте ме във Facebook Мрежов бизнес в България и в Instagram - ognyanov21. Сигурен съм, че мога да ви бъда полезен, ако искате да развивате своя мрежов маркетинг. Очаквам ви! Желая ви успех. Чао и до нови срещи.

Сподели със своите приятели: