ГЛЕДАЙ ВИДЕОТО КЪМ СТАТИЯТА
Публикувана на:17 февруари 2023 г
Посещения: 563

Как да създаваме съдържание, което привлича

Социалните мрежи са толкова привличащи в днешно време заради възможността, която дават, а именно да развиваш себе си и своя мрежов маркетинг неограничено. За да стигнеш до там обаче и да бъдеш успешен, е необходимо да се научиш как да създаваш съдържание, което истински привлича. Продължи да четеш, за да разбереш как става това.

Видео материал към статията:

В днешно време има два основни начина, с помощта на които търсим своите кандидати за нашия мрежов бизнес.

Първият е личният подход.

Под това имам предвид когато ти се срещаш лично със своите кандидати, даваш им информация и виждаш, дали те искат да стартират при теб, или не.

Вторият подход се нарича маркетинг за привличане.

Той се използва активно в социалните мрежи в днешно време, и ако се научиш да го прилагаш правилно, би могъл да привличаш постоянно хора с интерес към твоята личност , които искат да те виждат, да те опознаят, да ти се доверят и да са готови да се абонират към твоя бизнес и естествено най-хубавото - да стартират в твоя екип. Само че, за да го направиш и да бъдеш успешен, трябва да се научиш да създаваш съдържание, което привлича. Това е в основата на всичко. 

Първият ми съвет за теб е: Създай си календар.

Нещото, което изключително много ми помогна бе моментът, в който си създадох месечен календар за своите постове, които разбих на седмици. Трябва да си наясно, какво пускаш в понеделник, какво във вторник, какво в сряда и като цяло във всеки един ден от седмицата.

Използвай всичките си канали за информация, всички социални мрежи, имейл лист, ако имаш такъв, и създай своята програма. Тук няма нищо специално. Просто помисли какво искаш да кажеш на хората в понеделник и какъв пост или рийл искаш да пуснеш. Във вторник трябва да е нещо различно, например поредица от сторита и така нататък. Създай седмичния си календар и го повтаряй всяка една седмица.

Помисли, каква информация искаш да предоставиш на своите кандидати. Например, може би пост с интересна мисъл би ги впечатлил. Във вторник може би един рийл, а в сряда може да последва новото ти YouTube видео. Помисли и създай своята седмична програма. Тук няма никакви правила. Направи я така, както искаш, но я оформи, защото когато я имаш, ти ще си постоянен и хората ще знаят, какво очакват от теб и в кой ден от седмицата. И още повече, ако правиш лайв, което е едно от най-важните неща, нека той да бъде в определен ден от седмицата в определен час. Хората трябва да свикнат с твоето съдържание и плануването му, както и да го очакват и да видят постоянността ти. Това е ключът към успешното създаване на съдържание, което привлича.

 

Вторият ми съвет за теб в тази посока е да взаимстваш идеи.

Това е нещо съвсем нормално, защото няма как да имаш този темп на производство и да бъдеш оригинален в същото време. Тоест, виждаш нещо, което ти харесва в това или онова видео, извличаш най-важните точки и го префасонираш и преправяш така, че то да носи твоите мисли и познания, Преработи всичко през своята призма. Създай оригинално съдържание. Само по този начин, твоят личен бранд може да бъде силен, хората да те разпознават лесно и всъщност да изпъкнеш пред всички останали.

И третият ми ценен съвет е нещо, което буквално промени начина ми на работа в социалните мрежи. Създавай съдържание като мултиплицираш.

От едно създавай друго.

Това е изключително важен съвет, защото иначе не бихме могли да смогнем изобщо. Например, ето, от това видео аз ще направя единн рийл. От рийл-а ще напиша статия. От статията ще напиша имейл. Разбираш ли, какво искам да кажа?

Прави един вид съдържание, което след това можеш да преработиш по различни начини.

Така ще имаш и повече съдържание. От една идея и тема, можеш да планираш това съдържание в различни седмици, така че то да не излиза прекалено често и да бъде досадно. Това е изключително ценно, защото, когато говорим за постоянство и за привличане,  количеството постове и материали, които ще пускаш в социалните мрежи е от голяма важност.

Ти би искал всеки ден, в който хората вземат своя телефон, под някаква форма да виждат теб и твоето съдържание. Създаването на такова, което привлича, наистина е тънкост, но това е умение на професионалистите, които ползват социалните мрежи, за да развиват мащабно своя бизнес. Идеята е не просто да достигнат до различни хора или да си пишат с инфлуенсъри, които да представят бизнеса, а да остановят визията и приветливостта на своя личен бранд и да увеличат разпознаевостта му.

Заключение

Ако искаш да прочетеш повече такива съвети, последвай ме в страницата ми във Facebook „Мрежов бизнес в България“, Instagram-а ми @ognyanov21 и, разбира се, в YouTube канала ми.

Очаквам те там и ти желая успех.

Сподели със своите приятели: