ГЛЕДАЙ ВИДЕОТО КЪМ СТАТИЯТА
Публикувана на:30 декември 2022 г
Посещения: 531

Трите най-важни умения на всеки модерен МЛМ Предприемач

Искаш да станеш предприемач в Мрежовия маркетинг, но не знаеш от къде да започнеш? Нека ти споделя малко за това, което аз научих като успешен такъв с над 13 годишен опит в сферата.

Видео материал към статията:

Има три основни умения, които всеки модерен МЛМ предприемач трябва да има, знае, и да прилага що се отнася до социалните медии:

Първото от тях e: Създай личния си бранд.

Създай себе си. Създай своя имидж в социалните мрежи. Не прави неща, които изглеждат като спам или натоварват с рекламни съобщения хората, които те следват. Научи се вместо това да споделяш ценна информация. Намери фокуса и посланието на личния си бранд и кумуникирай с хората. Какво очакват твоите последователи от теб? Какво искат те да видят? Според това избери логото и цветове, които ще използваш в своите графични материали.

Не е задължително личния ти бранд да бъде свързан с, например, мрежовия бизнес. Може би ще е по-ценно за теб да го обвържеш с продуктите, които продаваш, или бранша, в който си активен и искаш да станеш експерт.

Например, ако се занимаваш с продукти за здраве и красота, можеш да говориш за здравето и красотата. Ако продуктите ти са за отслабване, можеш да говориш за отслабване. Ако са свързани с най-различни други неща, които ти обичаш и за които искаш да създаваш съдържание - ОК, това е супер за твоя личен бранд. Колкото по-интересен си за аудиторията, толкова повече ще превличаш, ще те следват и съответно ще можеш да развиеш следващите две стъпки.

Второто умение, което ти трябва, е да се научиш да създаваш професионално съдържание.

Какво значи това?

Съдържанието, което правиш, трябва да отговаря на определени стандарти. Трябва да правиш хубави, качествени снимки, HD видеа, които да са монтирани по един динамичен и изчистен начин и т.н. За целта не е нужно да наемаш професионалист, който да се занимава с това. Можеш да се научиш да го постигнеш сам с апликации и програми, които можеш да намериш дори на телефона си. Можеш да си измислиш готини рийлс-и, да слагаш хубави субтитри и качествени снимки.

Ако имаш финансите за това, можеш да помислиш и наемеш професионалист. Има един сайт, за който малко хора знаят – Fiverr, който е отличен в това отношение. Дали професионално или не, това, което е важно е качеството на съдържанието ти. То може да бъде взаимствано от различни източници и ти можеш да точиш идеи от други профили, но не и да ги копираш. Съдържанието трябва да говори за теб и да показва твоя бранд. То трябва да бъде твое.

Какво означава това?

Запомни, че можеш да се инспирираш от идеите на другите, но е важно твоето съдържание да е твое.

След, като се научиш да създаваш качествено съдържание, с което да привличаш хората към себе си, си готов за третото умение, а именно да комуникираш с други хора.

Това е наистина важно, защото в днешно време много хора смятат, че когато пускат постове с рекламна насоченост в своите социални мрежи, последователите им автоматично ще им пишат, ще искат да научат повече, и едва ли не дори ще се регистрират сами за курсове и промоционални оферти.

Това не се случва точно по този начин. Много е важно да се научиш да създаваш връзки с хората. Да се свързваш с тях и да ги разбираш, да ги опознаваш и те да опознават теб. Тогава на база твоето съдържание, и след като вече си привлякъл своята таргет-група, започвайки да комуникираш с тях, нещата ще започнат лека по лека да си влизат в релсите и да се развиват.

След като започнем да създаваме отношения и връзки и хората започнат да ни виждат, те започват и да ни се доверяват. Тогава идва моментът, в който да можем да представим нашата бизнес оферта.

Внимавай обаче - Лесно е без да искаш да започнеш да отблъскваш хората с прекалено много маркетинг оферти, разпродажби и какво ли не. Намери правилното време и място да им предложиш това, което предлагаш. Кажи им: „Знаеш ли, на база разговора, който водим, мисля че ще си добър кандидат за моя бизнес. Искаш ли да ти покажа или пратя повече информация за това как да увеличиш дохода си в свободното си време без да рискуваш нищо?“ Ето по един такъв начин можеш да представиш своята оферта, и ако кандидатът ти каже „Да! Супер!“ , директно правиш срещата, а ако каже „Не!“, не се ядосвай - забрави и продължи да пишеш и да питаш други хора. Не се знае с кого, кога и как ще ти се наложи да комуникираш. Няма нужда от лоши чувства. Всеки има правото или да ти откаже, или да те избере да те последва. Така че с колкото повече хора създаваш отношения, толкова повече нови партньори ще имаш.

Заключение

Е, стигнахме и до края. Това са трите основни умения, които всеки модерен МЛМ предприемач, работещ в социалните мрежи трябва да има, да знае и да прилага: Създай своя личен бранд; Създай съдържание, което привлича, и се свържи колкото е възможно повече хора.

Желая ви успех!

Сподели със своите приятели: