ГЛЕДАЙ ВИДЕОТО КЪМ СТАТИЯТА
Публикувана на:13 септември 2021 г
Посещения: 1174

Скритите ползи на Мрежовия маркетинг

В повечето случаи хората започват свой Мрежов маркетинг стимулирани от парите. Аз също започнах, за да изкарвам повече пари, което смятам, че е нормално. Все пак, когато човек е по-дълго време в нашата индустрия той забелязва и изпитва редица други ползи, за които не е предполагал в самото начало. Замислете се, вероятно има причина над 100 млн. човека по света в днешно време да развиват Мрежов бизнес. Имам предвид, че пари могат да бъдат изкарани по хиляди начини, но какво е това, което задържа тези хора именно тук, в нашата професия? В тази статия ще ви разкажа за някои от тези "скрити" ползи, въпреки, че разбирам, че ако не ги преживеете лично вероятно няма да ги разберете напълно. Тези ползи лесно могат да разграничат Мрежовия маркетинг от много други бизнеси и професии, правейки го не случайно - ПО-ДОБРИЯТ НАЧИН!

Видео материал към статията:

Започвате Мрежов маркетинг, за да изкарвате повече пари. Може би искате допълнителен доход или сте от хората, на които им е писнало да живеят с ограничения и искате да измените живота си. Да, в повечето случаи хората започват провокирани най-вече от тези две неща. И все пак, в кариерата си съм виждал и хора, които имат завидни доходи от основната си работа или бизнес и въпреки това започват Мрежов маркетинг и го развиват със страст и сърце. Какво ги кара да направят това?

Мрежовият маркетинг е интересна професия. Тя ви прави по-добър човек, учи ви на най-различни умения, като ви предизвиква всеки ден и може да ви даде наслада, която няма никъде другаде. За какво говоря? Въпреки, че можем до утре да говорим за ползите на професията ни тук ще се спра на няколко, които смятам за едни от най-важните и мотивиращи човек да развива свой Мрежов маркетинг.

Полза #1: Възможността да се развиваш личностно всеки ден

Това, което повечето хора не разбират, когато започват Мрежов бизнес е, че нашата професия развива личността на човек, което включва неговите умения, с изключително динамични темпове. Според мен всеки осъзнат човек, който се стреми към успех и развитие трябва да бъде наясно, че това няма да стане без той самия да се промени, надгради и измени. Да, успехът е правопорпорционален на нашето умствено и личностно развитие. Готовността ни да действа, да поемаме отговорност и да водим екипа си.

Започвайки бизнес в Мрежовия маркетинг, първото нещо, което се променя в живота на човек това е, че започва да присъства на най-различни обучения и срещи с успешни хора. Нормално е да се учите от някой как да постигнете успех, а в Мрежовия маркетинг Лидерите са заинтересувани да ви научат, за да можете да изкарате най-доброто от себе си.

Това обучение, разбира се, понякога не е лесно, защото то включва най-вече практика. Срещи с кандидати, които често завършват с отказ и разочарования в началото докато натрупаме нужните умения. Това е напълно нормално! Няма как да очакваме да започнем и изведнъж да станем професионалисти. Именно тук, благодарение на една от най-големите ползи, личното обучение и развитие, много хора се отказват. Спира ги това, че им се струва трудно. Те всъщност са предизвикани да излезнат от зоната си на комфорт, но това не им харесва. Няма как да се променяме, ако не ни е трудно и не се постараем.

Полза #2: Контрол над финансите и изграждане на наследство

По тази точка мога да говоря без прекъсване. Тя е една от любимите ми. В Мрежовия маркетинг не само можете да изкарвате пари, но и можете да контролирате колко да бъдат те. Това не може да се случи на работното място или дори в един малък собствен бизнес. Представете си какво бихте правили, ако можете сами да орпеделяте колко доход да получавате? Вероятно ще кажете, че това е невъзможно?

В тези над 12 години, в които професионално развивам своя Мрежов бизнес много пъти съм бил предизвикан от парите. Безброй ситуации са ме оставяли без пукнат лев и всеки път съм запретвал ръкави да постигна повече. Защото в Мрежовия маркетинг винаги можете повече! Колко шефове ще кажат на подчинения си - "Работи повече и ще ти платя колкото кажеш?". Това е едно от нещата, които обожавам в Мрежовия маркетинг! Тук можете да мечтаете за новото ниво, за по-високия доход и за новите перспективи в живота ви напълно свободно. А когато човек мечтае, това го зарежда с истинска енергия, с която по-лесно постига мечтаното и своите цели. Да, не винаги нещата се случват както желаем и в никакъв случай не е лесно, но именно това ни помага да се променим и да изградим себе си като успешен човек.

Освен безграничното увеличение на доходите в Мрежовия маркетинг вие изграждате и наследство. Това е нещо, което повечето хора не оценяват, мислейки най-вече за днес. Аз знам едно - най-богатите фамилии в света са станали такива, предавайки активите си от поколение на поколение. Именно това може да направите и тук! Изграждайки един успешен бизнес, който ви дава прекрасен стил на живот, вашите деца ще се радват на наследство, което не само ще получават, но и могат да продължат да развиват. Мисълта, че мога да променя бъдещето на моята фамилия винаги ме е мотивирала да остана в Мрежовия маркетинг и да не търся други начини.

Полза #3: Изграждане на огромен екип от хора с подобно мислене

Една от най-добре "скритите" ползи на Мрежовия маркетинг - изграждането на екип от прекрасни хора с подобно на вашето мислене! От това по-голямо удовлетворение няма!

В Мрежовия маркетинг от самото начало започвате да избирате хора за екипа си и това е чудесно! Можете да се обградите с хора, с които ви е приятно да работите. В дългосрочен план ще се появят още повече подобни хора в долбочината на мрежата ви, с които ще споделите пътя си за цял живот.

В началото трудно можем да усетим тази ползва, защото започвайки един екип е необходимо време, за да изпъкнат качествените хора, но това неминуемо става. С времето вие откривате тези, на които може да се доверите. Хора, които винаги ви подкрепят, вдъхновени са от вас и са готови да ви следват във всичко. Хора, които можете да наречете смело - ПРИЯТЕЛИ! Това за мен са голяма част от хората в екипа ми и Лидерския ни състав.

Най-хубавото е, че с тези хора имате общ начин на мислене. Те имат същите цели като вас и споделят същите ценности. Именно това събира хората заедно! 

В нашия екип постоянно правим тиймбилдинги и събития, виждаме се често, говорим и споделяме невероятни преживявания, като този на видеото по-горе. Ето това наричам наистина "скрита полза", която изпитват малка част от хората. Само тези, които не се откажат и продължат изграждането на кариерата си в Мрежовия маркетинг.

Заключение

В някоя от следващите статии ще продължим с откриването на "скритите" ползи на Мрежовия маркетинг, но смятам, че дори само тези три ползи, които изброих са достатъчни, човек да види колко неща може да му даде нашата професия. Да, почти всички започваме заради пари, но когато усетиш тези ползи ти повече не искаш никога да спреш да развиваш Мрежов маркетинг. Аз съм фен на Мрежовия маркетинг до живот!

Желая ви успех!

 

Ако ви е харесала тази статия, споделете я с приятелите си и вашия екип чрез бутоните за социални мрежи след статията. За да получавате и бъдещите ми статии, не забравяйте да се абонирате за моя бюлетин чрез бутона "Абонирай се сега!" най-долу.

Сподели със своите приятели: