ГЛЕДАЙ ВИДЕОТО КЪМ СТАТИЯТА
Публикувана на:21 август 2021 г
Посещения: 1123

Как да станете шампион в своя Мрежов бизнес?

Както във всеки един бизнес, така и в Мрежовия маркетинг, не всеки ще постигне големите успехи. Това е факт! В същото време това не означава, че бизнеса не работи или че е лош. А не е ли същото и във всеки един спорт и професия? Има много хора, които играят футбол, плуват или бягат, но те никога няма да бъдат в професионалния спорт и да постигат големи успехи. Това са тъй наречените аматьори - хора, които се занимават с нещо за удоволствие, без да прилагат прекалено много усилия. В Мрежовия маркетинг е същото! Пълно е с аматьори, които се занимават за удоволствие, но не прилагат много усилия и в това няма нищо лошо. Много от тях изкарват допълнителни и дори основни доходи, които ги задоволяват и помагат на семействата им. От друга страна, ако искате да станете шампион трябва да сте готови да бъдете професионалист. Всичко е много просто... а дали? В тази статия научете моите най-добри съвети за шампиони!

Видео материал към статията:

Ако трябва да посоча един единствен ключ към големия успех в Мрежовия маркетинг, това еднозначно е - да бъдеш професионалист! Така е навсякъде! Само професионалистите постигат големи резултати и успехи. Разбира се, всички знаем, че да станеш професионалист не е лесна задача и със сигурност не става от днес за утре. Още повече, че не всеки е готов да мине през необходимото. Все пак, ако искате вашия мрежовия бизнес да стане основен за вас и да бъдете шампион в своята компания, ще се наложи да се постараете. Успехът никъде не е лесен, но определено си заслужава и аз съм благодарен на Мрежовия маркетинг, че го прави достъпен!

Помислете, в живота, за да станем професионалисти в дадена област, например лекър, пилот или адвокат, първо трябва да завършим средно образование, след което няколко години висше, после да натрупаме стаж и един ден да можем да се наречем професионалисти. Лесно ли е? Всеки ли го прави? Не! Така е и в нашата професия! Не мога да разбера защо тогава идват много хора, които смятат, че да успееш в Мрежовия маркетинг трябва да е лесно и бързо и когато не го постигнат по този начин казват, че проблема е в бизнеса? Успехът винаги е зависил и ще зависи от човека, а не от бизнеса или професията.

Питате ли се вече какво е небходимо, за да станем професионалисти в Мрежовия маркетинг? Ще ви споделя три от моите най-важни съвети, които съм следвал през годините и които давам за пример и на своя екип и партньори. Следвайки тези важни правила, вие ще имате възможността да достигнете висотите в кариерния план на вашата компания и никога повече да не се притеснявате за пари и свободно време.

Съвет #1: Вземете решение!

Първата важна стъпка е да вземете решение, че искате да бъдете професионалист. Решението е от изключителна важност, тъй като само човек, който е взел истинско решение за успех може да бъде достатъчно сериозен, отдаден и да преодолее всички трудности. В Мрежовия бизнес, въпреки схващанията на повечето хора, не е лесно и развивайки бизнеса си МЛМ Предприемача всеки ден среща разочарования и откази. Те, разбира се влияят на емоциите ни, но професионалистите не позволява това да ги спре.

Да вземете истинско решение означава да имате конкретна цел за живота си, да цените професията ни и това какво може да ви даде и да приемете, че каквото и да става единствения път е да продължавате да вървите напред. Няма "план Б", няма "ще опитам", няма "ами, ако не стане"! В своята над 12 годишна кариера съм минал през много трудни моменти и мога да ви гарантирам, че това е един от най-важните съвети за успех. Когато си взел истинско решение за успех няма какво да те спре и ванига ще намериш правилните хора, които да те последват. А ти взел ли си вече своето истинско решение?

Съвет #2: Обучавай се и прилагай наученото!

Когато си представим един професионалист какво е това, с което го асоциираме? За мен това е опита! Един професионалист е допускал толкова много различни грешки в годините, че в един момент знае предварително кое, как и защо да направи, за да има успех. Опитът не може да бъде заместен с нищо! За пример мога да ви дам спортистите. Те повтарят толкова много пъти дадено упражнение или игрова ситуация, че в един момент, когато са на терената подсъзнателно тялото им прави правилния избор и действие. 

В Мрежовия маркетинг вие имате възможност да се обучавате от професионалисти от самото начало и да черпите от техния опит наготово. Като машина на времето, това ще ви спести много опити и грешки, затова е необходимо да се обучавате. Но ако се опитате да вървите, движейки се само с един крак вие ще се въртите в кръг. Дейстието и прилагането на наученото е това, което прави всичко да се случва. Не бъдете от хората, които смятат, че всичко знаят. Бъдете вечния студент! И така постоянно - обучение, прилагане... обучение, прилагане. Трупайки своя опит, вие ще се развивате като професионалист!

Съвет #3: Използвай система и инструменти за работа!

Последния ми съвет ще направи така, че твоя професионализъм да се мултиплицира в екипа ти и за хората, които все още са в началото. Замисли се, какво още различава професионалиста от аматьора? Това са инструментите, с които той работи и системата по която изпълнява задачите си. Когато поканите майстор вкъщи не очаквате той да дойде с празни ръце и да боядисва станата ви с пръсти, нали?

Какво представляват инструментите за работа? Това са печтатни и видео материали, бланки, продукти и др. Вие би трябвало да ползвате инструмент за презентиране например. Това може да бъде видео или брошура, по която да се посторили представянето на вашия бизнес и продукти. Никога не разказвайте сами без инструмент. Това ще затрудни вашите нови партньори да ви повторят. Съществуват инструменти и за нови контакти, за отправяне на покани, за обучение на новите партньори и т.н.

Системата от друга страна е това, което определя реда и начина на използване на инструментите. Тя има и много други роли, но главното е да дава определени и лесно повтарящи се действия! Това ще помогне на новите ви партньори в екипа, които все още не са натрупали опит да започнат ефективно. Това ще помогне на партньорите ви по-бързо да станат професионалисти. В този ред на мисли докато вие сте още в началото е важно да следвате подобна система предоставена ви от вашите Лидери и/или компания. Това е възможно най-верния път, защото получавате опит и подкрепа на готово. Точни стъпки, техники за работа, редовни събития в различни градове и т.н. 

Работейки по система вие ще напреднете много по-бързо отколкото, ако сте хаотични и трупате опит чрез грешки. Това отнема много време, както отне на мен преди да създадем системата, с която работим и обучаваме партньорите си в момента. Личният пример от вашите действия ще помогне на новите ви партньори да следват доказаните практики, а не да се впускат в "откриване на топлата вода", което може да им изиграе лоша шега и да ги изкара от бизнеса.

Заключение

Шампионите са тези професионалисти, които полагат огромни усилия, за да постигнат това, което се струва невъзможно за останалите. Знам, че не всеки иска да бъде шампион и смятам, че в това няма нищо лошо. Бизнесът ни е прекрасен, запознава ни с много хора и може да бъде наистина забавление. И все пак, вероятно ТИ, който четеш в момента имаш душа на победител и си готов да постигнеш мечтите си. Не забравяй, че само от ТЕБ зависи какъв ще бъде бизнесът за теб. Ти избираш!

Ако ви е харесала тази статия, споделете я с приятелите си и вашия екип чрез бутоните за социални мрежи по-долу. За да получавате и бъдещите ми статии, не забравяйте да се абонирате за моя бюлетин. Приветствам вашите коментари под статията! Желая ви успех!

 

Ако ви е харесала тази статия, споделете я с приятелите си и вашия екип чрез бутоните за социални мрежи след статията. За да получавате и бъдещите ми статии, не забравяйте да се абонирате за моя бюлетин чрез бутона "Абонирай се сега!" най-долу.

Сподели със своите приятели: