ГЛЕДАЙ ВИДЕОТО КЪМ СТАТИЯТА
Публикувана на:23 август 2019 г
Посещения: 3230

Как повече хора да се включат във вашия Мрежовия бизнес?

В началото на вашата кариера в Мрежовия бизнес има неща, които да правите и такива, които няма да доведат до резултата, който искате. Това са грешките, от които да се пазим, получавайки готов опит от своите наставници. Една от тези грешки е допускана редовно от болшинството хора, започващи нашия бизнес и идва от стимула ни по-бързо да постигнем високи резултати, но всъщност ни забавя. Това е агресивното и понякога нападелно отношение, което проявяваме към своите кандидати в стремежа си задължително да ги регистрираме. Искаме на всяка цена всеки, с когото говорим да стартира в бизнеса ни и да е точно толкова ентусиазиран, колкото сме и ние. А дали това е възможно? Според мен не! Няма как всеки да изпитва вашия ентусиазъм. В тази статия и видеото към нея ще разберете как да се справите с този проблем и да направите така, че повече от вашите кандидати да искат да стартират.

Видео материал към статията:

Как ще се почувствате, ако при вас дойде ваш познат и започне да ви убеждава да отделите време, енергия и пари, за да започнете дейност, която не разбирате и не смятате, че е подходяща за вас. Вашия познат е толкова настоятелен, звъни ви постоянно и използва най-различни заучени фрази, с които да ви убеди, че трябва да се включите. Неприятно звучи, нали? Именно това отношение на много аматьори в Мрежовия маркетинг е една от причините за негативното мнение на много хора към нашата професия. Ако вие правите нещо подобно това, което ще стане е, че вашите познати ще започнат да ви отбягват и дори да не ви вдигнат телефона. Смятате ли, че така бихте изградили успешен и голям бизнес?

Как да не допускаме това да се случва?

Проблемът в ситуацията, която ви описах по-горе води до това, че вместо да строите мостове, вие често ще ги разрушавате. А това не е вашата цел в бизнеса. За да се справите с това първо трябва да разберете закона за Големите цифри. С колкото повече хора говорите и им показвате вашето предложение, толкова повече хора ще се включват в бизнеса ви. Ако обаче говорите с малко хора и целта ви е да убедите всеки, вие ограничавате значително развитието си. Приемете, че не всеки ще иска от първия път, в който му предложите да стартира и това е напълно нормално. Понякога на хората им е нужно повече пъти да чуят, за да осмислят по-добре предложението ви и възможностите на Мрежовия маркетинг. Това осъзнаване ще ви позволи да не се вкопчвате в едни и същи хора, а да търсите начин да достигате до все повече нови кандидати, давайки им възможност сами да се сортират и да вземат осъзнато решение.

Просто проверете кой е отворен

В годините за мен стана важен един принцип - преди на направя своето предложение и презентация просто да проверя дали кандидата е отворен към предложения. Ако не, не отправям предложение докато той не промени мнението си. Ако да, разговора и вашата презентация преминават много по-гладко и коефициента на вашите успешни действия се повишава. Можете да проверите повече хора и да отделите вашето време там, където си заслужава. Затова винаги започвайте с въпроса "Отворен ли си към бизнес предложения". Вашите кандидати, близки и познати, ще ви бъдат благодарни за този подход и няма да горите своите мостове, а напротив ще привличате повече хора към вас.

Да кажеш първи "Не"

Една добра техника, която научих във времето беше "Кажи първи не". Работи прекрасно и помага да строим по-добри отношения с хората, така че когато са готови сами да идват в бизнеса. Тази техника представлява това, че когато виждате, че вашия кандидат няма интерес към бизнеса ви вие първи да кажете "Виждам, че моето бизнес предложение не ти е интересно да този етап, затова нека спрем темата до тук". Тези думи изненадват кандидата ви, но най-вече го успокояват. Той ви е благодарен, че не го карате насила и става много по-отворен към разговор. След това, вие винаги можете да попитате дали има интерес да разбере повече за вашите продукти и ползите от тях. Това само по себе си ще ви позволи да регистрирате повече хора, тъй като болшинството от тях няма да искат бизнеса, но биха били клиенти на продуктите и компанията ви. Все пак, в Мрежовия маркетинг, както във всеки един бизнес, вие печелите от реализирания оборот чрез вашите продукти.

Ако осъзнаете и използвате подобни техники количеството открити към вас хора ще нараства постоянно и вие ще успеете да изградите по-бързо голяма организация. Не забравяйте, че кандидатите преценяват дали искат да развиват вашия бизнес и да са партньори с вас след като видат какво правите и решат, че и те биха правили същото. Именно затова е важно отношението, което демонстрирате. Станете професионалист и създавайте добро впечатление за себе си и нашата провесия МЛМ Предприемач. 

Заключение

Мрежовият маркетинг е прекрасна възможност да развием стабилен и постоянно увеличаващ се доход, но това не става насила. Вашите партньори, както и клиенти, трябват да бъдат част от бизнеса ви по собствено желание и убеждения. В противен случай, вие ще тъпчете на едно място неразбирайки как хората не искат да са част от този прекрасен бизнес. Нека заедно направим така, че мнението на хората към нашата професия бъде позитивно. Така ще спечели цялата индустрия в България.

 

Ако ви е харесала тази статия, споделете я с приятелите си и вашия екип чрез бутоните за социални мрежи след статията. За да получавате и бъдещите ми статии, не забравяйте да се абонирате за моя бюлетин чрез бутона "Абонирай се сега!" най-долу.

Сподели със своите приятели: