ГЛЕДАЙ ВИДЕОТО КЪМ СТАТИЯТА
Публикувана на:26 юни 2018 г
Посещения: 1714

Избери внимателно своя ментор в бизнеса!

Менторът е важен! Той е изворът на информация, идеи, мотивация, подкрепа и какво ли още не. В Мрежовият бизнес често този ментор се нарича спонсор или наставник. Една от най-големите ползи в този бизнес, спрямо традиционния е, че няма да е нужно откривате топлата вода. Тук буквално всеки преди вас, както компанията така и хората, в чийто екип сте, са загрижени да ви обучават и насочват по пътя на развитие.

Все пак, не бива да оставате с впечатлението, че успехът ще дойде при вас без да сте го заслужили. Аз вярвам в това, че въпреки голямото предимство от безплатното предаване на "Ноу-хау" в нашия бизнес, вие трябва да разчитате преди всичко на себе си. Не забравяйте, че преди всичко от вас зависи как ще възприемате насоките и как ще ги прилагате.

По мое мнение за успеха съществуват още много ментори, които може да имате и един от най-силните - това са вашите мечти. Разбери повече в тази статия и видеото към нея.

Видео материал към статията:

Ако гледаме на думата "ментор" като средство да се придвижим напред в бизнес и в успеха си, то ментор могат да бъдат много неща. Освен определени личности, това могат да бъдат и вашите мечти, вашите цели, информацията, която приемате всеки ден, книгите и всичко, което ви учи и развива.

Не е ли вярно, че ако искаме да бъдем здрави храним тялото си с качествена храна? В такъв случай, трябва да се замислим и да внимаваме с каква храна храним мозъка си. Както за тялото ни, така и за нашия мозък съществува качествена и некачествена храна под формата на нашите мисли. Замислете се, колко процента от вашите мисли на ден са позитивни и колко отрицателни.

Повечето хора мислят негативно в 95% от ежедневнието си. Една мисъл води, до друга, след това до следваща и така, докато негативните мисли бъдат прекъснати с нещо позитивно. Ако не внимавате, нагативните мисли могат да бъдат много по-силни от позитивните и да ви попречат да постигнете успех. Страхове, притеснения, негативно влияние от околните, съмнение, неувереност. Всичко това ви влияе. Въпросът обаче е на какво обръщате внимание.

Разберете, че за всеки успех е нужно да се плати цената и никой не може да направи това вместо вас. Често, когато казвам, че в нашия бизнес няма риск, хората си представят, че е лесно да постигнат успех. Това разбира се, не е така. Липсата на риск не значи лесно.

Цената на успеха в Мрежовия маркетинг е да вземете осъзнато решение за успех и да станете обучаени, а това за много хора не е въобще лесно. Осъзнатото решение е свързано с готовност за ежедневно действие, безотказност и постоянство. Това включва и нуждата от лишаване понякога от неща, които ще ви донесат временно удоволствие, за сметка на мечтите си, които ще ви донесат дълготрайно, постигайки ги.

Например, разходка с приятели, купон или нещо подобно. Лесно е да се каже, но е трудно да се изпълни, особенно в МЛМ бизнеса, където ти си шефа, нямаш кредит за изплащане, нито наем или страх от уволнение. Нали разбирате, трябва сам да можеш да контролираш себе си, за да вървиш напред. Хората, които нямат цели се занимават ежедневно с "губене на своето време". Ако вие имате цели, трябва да осъзнавате, че времето е ценен ресурс, който постоянно губим и ако не го впрегнете във ваша полза, то може и да не ви стигне за осъществяване на целите ви.

С опита си и разговорите ми с хора през годините, аз забелязах и още нещо. Голяма част от хората са настроени крайно негативно по темата развитие и възможности. Не знам дали това се дължи на някаква българска черта в мисленето на тези хора или просто много от тях не вярват, че заслужават и могат да имат повече. Аз лично винаги съм искал и вярвал, че заслужавам успех и поради тази причина видях Мрежовият маркетинг като нещо реално.

Имайте предвид, че в момента, в който решите да направите първата крачка напред и да промените живота си, голям брой "доброжелатели" ще ви се стекът на помощ, за да се опитат да ви откажат от това "безмислено" начинание. Това може да е наистина неприятно, особенно ако става въпрос за много близки хора, но именно в този момент от вас зависи внимателно да изберете ментора /спонсора/ си.

Дали това ще бъдат вашите мечти и хората от екипа ви, който следвате или ще оставите да ви водят именно тези "доброжелатели". Внимание! Който последвате, такива и ще станете. Затова, изгледайте моето видео, в което ще поговорим повече по темата и изберете внимателно своя ментор!

Заключение

Всяка мисъл, с която захранваш мозъка си може да те направи победител или жертва. Изборът е твой! Колкото и хора да искат да ти помогнат в Мрежовия маркетинг, успеха пак зависи изцяло от теб. Начина на мислене е това, което може да ви спре или да ви води напред, затова четете книги, комуникирайте с успешни хора, зареждайте се от събития и най-вече: научете се да подхранвате своите мечти и вяра, защото те са най-добрият спонсор за вас по пътя на успеха ви. До скоро!

 

Ако ви е харесала тази статия, споделете я с приятелите си и вашия екип чрез бутоните за социални мрежи след статията. За да получавате и бъдещите ми статии, не забравяйте да се абонирате за моя бюлетин чрез бутона "Абонирай се сега!" най-долу.

Сподели със своите приятели: