ГЛЕДАЙ ВИДЕОТО КЪМ СТАТИЯТА
Публикувана на:26 май 2017 г
Посещения: 3566

Това е може би един от най-често задаваните въпроси в нашата индустрия както и във всеки друг бизнес. За да съществува и да се развива всеки един бизнес има нужда от повече клиенти. За да разширяваме Мрежовия ви бизнес също имаме нужда от постоянно увеличаваща се мрежа от клиенти и партньори. В старта си, веки един нов партньор разполага със списък от хора, които познава и на които може първи да покаже своята възможност и продукти, но какво става, когато този списък се изчерпа? За да не попаднеш в задъдена улица и да станеш професионалист в нашата професия, ти трябва да развиеш умения, с които да можеш да намираш постоянно нови кандидати за бизнеса си. Разбери как от тази статия!

Нови кандидати превръщащи се в нови партньори - мечтата за всеки предприемач в индустрията Мрежов бизнес. Стартирайки своята кариера новия партньор бързо разбира, че ще трябва да търси кандидати за бизнеса си не само между своите близки приятели и познати (топлия кръг). Много от тях не се интересуват въобще от никакъв бизнес или не вярват в нашата индустрия. С някои от тях дори е трудно да говорим по тази тема и не след дълго чувстваме липса на хора, на които да покажем нашата възможност. Постепенно започваме да си задаваме въпроса: "Как да взимам нови контакти и да работя с непознати?".

Това е хубав въпрос, защото само хората, които си го задават и желаят да се научат на това имат шанса да станат професионалисти в нашата професия. Както се замислим във всеки един бизнес, както и в нашия, е необходимо да има канал за постоянно привличане на нови клиенти или в нашия случай партньори. Света е пълен с хора и всеки ден около нас минават качествени канидадати за бизнеса ни, на които нашата възможност би била полезна.

Съществуват множество техники за разширение на вашия списък с контакти, тъй наречената "работа в студения кръг". В тази статия и видеото към нея аз ще ви покажа най-често използваните от тях, които бихте могли да използвате още днес. Какво ще означава за вас, ако още тази седмица в списъка ви се появят 10 нови кандидата, които проявяват интерес да разберат за вашата възможност? Възможно ли е това?

Моето начало

Когато започнах своя бизнес аз написах първия си списък с цели 60 кандидата. Това ми се стори много въпреки, че спонсорите ми казваха да напиша минимум 100. Въпреки това аз знаех, че най-вероятно няма да открия много качествени хора за своя бизнес в своя списък просто, защото не познавах много бизнес настроени и търсещи хора. Поради тази причина само след няколко дена направих и първият опит да взема телефон в един от магазините в София. Да бяхте ме видяли! Ужас! Изпитвах огромно притеснение и се връщах цели 3 пъти докато най-накрая заговорих двете момчета, които бях набелязал като потенциални кандидати. Това, което направих тогава не беше ефективно и успях само да дам своя телефон, но за мен това беше огромна победа! Те никога не се обадиха, но именно в този ден аз победих страха и най-вече себе си. Беше уникално чувство и до ден днешен съм благодарен за това! 

От този ден нататък започнах да трупан опит и във всеки удобен момент взимах телефони на различни интересни хора, които срещах ежедневно. Толкова е приятно да се запознаеш с нов човек и да му предложиш възможност за развитие. С времето станах по-уверен и хората започнаха да ми дават своите телефона много по-лесно. По този начин спонсорирах повечето от своите лични партньори в моя бизнес и освен това се запознах с прекрасни хора. Доктори, адвокати, счетоводители, продавачи... всеки един от тях разви моите способности и ми помогна да стана по-добър в комуникацията.

Изгледайте това видео, в която ще ви дам ценни съвети и ще ви покажа техники за това как да получавате контакти и нови кандидати за списъка си:

 

[youtube_advanced url="https://www.youtube.com/watch?v=hoWMgQx8Gs8" width="680" height="420" controls="yes" autohide="yes" showinfo="no" responsive="no" rel="no"]

 

Ако имате въпрос, на който желаете да ви отговоря чрез видео, не се колебайте да ми пишете на: y.ognyanov@gmail.com

 

Заключение

Разбира се, съществуват още много техники за разширение на списъка и работа в студения кръг, за които ще говорим повече в бъдеще, но сега искам да запомните едно - всеки един нов контакт е една малка стъпка напред към вашата цел! Независимо какво ще стане с този нов за вас човек, дали ще проведете среща и дали ще стартира, вашите ежедневни запознанства ще увеличават уменията ви за комуникация и ще ви изграждат като машина за спонсориране. Вашата цел е да ставате все по-добри и да достигнете професионализма, с който да постигнете успех. Не мислете какво ще стане с определения човек, а се съсредоточете в голямата картина. Развивайте себе си всеки ден и все повече хора ще привличате. Хората търсят някой, който да им помогне да постигнат успех и ако видят този човек във вас, те ще ви последват.

Ако ви е харесала тази статия, ще ви бъда благодарен да я споделите с приятелите си или вашия екип чрез бутоните за социални мрежи по-долу. За да получавате и бъдещите ми статии, не забравяйте да се абонирате за моя бюлетин. Приветсвам вашите коментари под статията! Желая ви успех!

{module ManyChat button}


Съветвам ви да прочетете и тези статии:

{module Партньорство с мен}

Сподели със своите приятели: