ГЛЕДАЙ ВИДЕОТО КЪМ СТАТИЯТА
Публикувана на:02 февруари 2017 г
Посещения: 2899

“Колко е лесно да се развива Мрежов бизнес! Виж колко хора изкарват толкова много пари без да правят нищо. Просто говориш с хора и всичко става! Без усилия и без обучение. Това е пряк път към златото!”. Сякаш това си мислят някои хора за мрежовия бизнес без да осъзнават всъщност, че като всеки един бизнес, за да постигнеш успех тук е необходимо усилена работа и усвояване на нужните умения. По правило този тип хора, ако въобще започнат мрежов бизнес, подхождат твърде несериозно и скоро след началото си огасват като изгорял в атмосферата метеор. А сега, за мен ще е удоволствие да да разгледаме заедно техните правила за НЕуспех или “един урок за това как да се провалите в Мрежовия бизнес?”.

 

Първо правило: Не слушай никой!

Тяхното първото златно правило за провал е “Не слушай никой!”. Да, те не приемат съветите на своите спонсори и не следват никаква доказана система за работа. Дори и да попаднат случайно, на материал или човек, който се опитва да ги научи на нещо, те упорите се стараят да не слушат и да не запомнят нищо. След края на подобна среща те забравят говореното на момента и отново опитват някакви свои идеи. Веднага мога да сравня това с човек, който желае да постори автомобил, но вместо да изучи новите тенденции и как другите правят това, той решава да се заеме с откриването на бензиновия двигал точно както го е направил Карл Бенц през 1886г.

 

Второ правило: Никакво присъствие на събития!

Този тип партньори смятат, че да отидеш на събитие е нещо като да отидеш на кино и то на не много хубав филм. Те вечно имат друга работа, дори и да са безработни, което е голям парадокс. С това те публично искат да покажат, че не са “кой да е” - те са ангажирани хора. За тях купона, излизанията с компания, да помогнат на всички около тях или просто да гледат телевизия е по-важно от това да посетят събитие в бизнеса, който са започнали. “Та там ходят само някакви зомбирани олигофрени дето си губят времето! Мога да създам екип и без да съм част от такъв.”. Сякаш това са мислите, които преобладават в главата им. Такива партньори, ако изобщо стигнат до залата, показват пълна незаитересованост и подобно на училищните си години, изхвърчат в момента, в който “бие звънеца”. И да, това обикновенно е последния път, в който някой ги вижда на събитие.

 

Трето правило: Кажи на 5 човека и забогатей!

Ако в началото на своя бизнес знаеха, че трябва да се обучават и да говорят с огромно киличество хора, от които повечето ще им отказват - никога не биха се захванали с “тази работа”. Те мислят, че големият успех трябва да е много по-лесен от това да учиш 4 години и после да си намериш работа за ниска заплата. Те не са готови да свършат работата в мрежовия бизнес. Не са готови да се обучават и да излезат от комфорта си. Тяхното его е прекалено голямо и даже чувстват срам, когато някой им отказва. Тяхното отношение към бизнеса прилича повече на пускането на тото. Пишеш 6 числа и ако уцелиш няколко си щастливец. Такива хора постоянно идват в нашата индустрия, пускат своите 6 числа, не печелят и си заминават разочаровани. Е, наистина може би ще им е по лесно да опитат в тото пункта.

 

Заключение

Както сами виждате неуспешните и провалящи се хора в мрежовия бизнес имат достатъчно силни правила за неуспех, които никой лидер по света не може да промени. Моят съвет към вас, за да не попаднете в тази категория, е да правите всичко наобратно на тяхните правила. Винаги черпете идеи и съвети от спонсора си и работете според стъпките в системата на работа, ако вашите лидери или компания имат такава. Тези стъпки са с доказан ефект, защото са използвани от голям брой хора с постигнат вече резултат. Винаги присъствайте на събития, мотивирайте се и водете възможно повече хора с вас. Екипа се създава на събитията! А що се отнася до това, на колко човека ще споделите бизнеса си, настройте се на постоянен процес на работа. Представяйте бизнеса си всеки ден, всякак седмица и всеки един месец без финален срок. Никой не е забогатял казвайки на 5 човека. Работете усърдно и търсете вашите хора. Никога не забравяйте, че най-успешните лидери във вашият екип вероятно все още не ги познавате. Желая ви успех!

 

Съветвам ви да прочетете и тези статии:

{module Партньорство с мен}

Сподели със своите приятели: