ГЛЕДАЙ ВИДЕОТО КЪМ СТАТИЯТА
Публикувана на:20 септември 2016 г
Посещения: 4325

   Едно е сигурно - откажеш ли се, никога няма да успееш! Успеха в бизнеса, както и в живота също не е лесен. Ако попитате, който и да е самореализирал се успешен човек ще чуете колко труд е положил и каква цена е платил, за да постигне това, което иска. Ако желаете успех, в която и да насока, включително и Мрежовия бизнес, вие трябва да сте готови да платите цената. Говорейки за успех в Мрежовия бизнес се сещам за една притча за диамантите в кофата, която прекрасно демонстрира това, което правим. Вие знаете ли я? Не? Тогава слушайте и разберете, защо трябва да се отнасяте съвсем спокойно към отказите във вашия бизнес.

 

Притча за диамантите в кофата

   Представете си, че пред вашия поглед хвърлят 5 диаманта в кофа пълна с пясък. Ще ги потърсите ли? “Разбира се, че да и още как!” - ще кажете вие. А как ще ги търсите? Вероятно ще гребете с шепи пясъка и ще го претърсвате внимателно? Така ли е? А нека ви попитам - ако претърсите половината кофа и все още не сте ги открили какво ще направите? Ще продължите ли? Може би, бихте си помислили: “О, няма повече да търся! Половината кофа претърсих и нищо не намерих!”? Не! Разбира се, че не! Вие знаете, че диамантите са там и ще претърсите и последната песъчинка докато не ги откриете. Те биха могли да се намират на повърхността или на самото дъно, но тъй или иначе вие знаете, че са там. Поради тази причина вие ще ги търсите до момента, в който не намерите всички 5 диаманта. 

diamonds

 

   Знаете ли защо е така? Защото сте уверени и вярвате на 100%, че те са там. Увереността в успеха и поставената цел е 80% от постигането на самия успех. Когато знаете, че вашите диаманти са някъде там вие просто минавате през пясъка без да се сърдите. В Мрежовия бизнес процеса на търсене е горе долу същия, но твърде често се случва партньорите да забравят това. Те позволяват да бъдат разсеяни или да изгубят мотивацията си, ако не постигнат бързо големи успехи. Това е основната причина за неуспех на много хора не само в МЛМ индустрията, а и във всеки един бизнес в света. Запомнете, че няма неуспял - има отказал се! Всеки може да успее стига да положи необходимия труд и да не се отказва. Така, че каквото и да правите подсигурете успеха си като действате активно с решението никога да не се отказвате. Това е тайната на успеха.

 

Заключение

   И така, нека ви попитам - защо, когато търсите активни партньори за своя екип се разстройвате, ако попаднете на затворени, мързеливи или просто нежелаещи развитие хора? Това е просто пясък. Хората, които ни отказват са тези, които ни казват открито: “Аз не съм диамант, не губи време с мен, а продължавай смело напред”. Все пак, там някъде ви чакат вашите диаманти и вие трябва да сте уверени в това. Точно толкова, колкото вие искате своя успех чрез индустрията Мрежов бизнес, толкова и те мечтаят за това. Какви са те? Ще ги познаете лесно. Те са активни, позитивни и с открити очи. Те са готови да ви слушат и да се учат и са готови да действат още сега за постигането на целите си, защото желаят успеха! Те не намират причини и оправдания защо нещо не се получава или как никой не иска, как е трудно и как хората са еди какви си. Те горят за успеха и вярват в него! Те не се оплакват, а действат. 

   Само не казвайте, че от няколко милиарда човека на планетата няма да намерите вашите 5 диаманта. В Мрежовия бизнес, с която и да е компания 5 диаманта биха ви направили много заможен и щастлив човек. Колко време си заслужава да отделите, за да ги намерите? Една година, две или пет? Вие сами преценете. Знайте само едно - който търси намира, стига да търси с постоянство в действията. Само така ще се сдобиете с успех!

 

Съветвам ви да прочетете и тези статии:

{module Партньорство с мен}

Сподели със своите приятели: