ГЛЕДАЙ ВИДЕОТО КЪМ СТАТИЯТА
Публикувана на:04 септември 2016 г
Посещения: 2723

Как ви се струва такава провокативна мисъл за начало на разговора? Според вас нормално ли е всеки, който стартира МЛМ бизнес да преуспява? Все още ли смятате, че това е средство за бързо и лесно забогатявяне? Ще ви кажа - голяма част от хората започват този бизнес, а не друг, защото няма нужда от голяма инвестиция и има кой да им помага. В повечето МЛМ компании човек може да стартира със закупуването на продукти за около 100-200лв. и поради тази причина повечето хора, които стартират идват с идеята, че са длъжни да преуспеят и че успеха се достига просто и лесно. А, дали е така? Не е ли необходимо да изградим дадени умения и да се променим, за да станем хората способни да постигнат големия успех? В тази статия ще видим как стоят нещата реално в Мрежовия бизнес и колко хора преуспяват. За тази цел ще ви дам този прост теоретически пример:

Представете си, че искате да изпробвате ефекта на нов вид хапчета, които са разработени от модерна медицинска лаборатория. Набирате 100 човека да вземат участие в теста и на всеки от тях казвате "Вашата задача е да приемате по 1 таблетка на ден в следващите 3 месеца. Искаме да разберем колко е ефективен този нов препарат за хората“, след което им давате по един пакет с хапчета и ги изпращате вкъщи.

 

Какво ще стане според вас?

Ще ви кажа. От самото начало трябва да приемем, че 90 човека от 100 просто няма да пият тези таблетки. Те не искат, нямат време или просто забравят за тях. А сега внимание - въпрос: “Ако само 10% от хората реално пият таблетките - значи ли това, че в 90% от случаите хапчетата не работят?”. “Разбира се, че не! Що за глупост!" - вероятно ще кажете. За да оценим ефективността на хапчетата е необходимо да вземем под предвид само хората, които са ги приемали редовно и са правили всичко, което е било предписано в експеримента (това, между другото, е пъти по-лесно от колкото да градиш бизнес).

А дали всички, които започнат Мрежов бизнес следват напълно съветите на своите успешни лидери? Дали всеки един е готов да положи необходимия труд и го прави? Дали вообще повечето хора са готови да поемат отговорност за своя живот или редовно измислят причини и оправдания? Сами може да си отговорите на тези въпроси.

След като прочетохте всичко до тук ще ви попитам: “Защо хора, които дори не са започвали сериозно да се занимават с Мрежов бизнес говорят за него като специалисти и дават мнение?”. Явно за много хора е привично да говорят за неща, които вообще не разбират. В интернет, например е пълно със статии и мнения на хора, които не само, че не са се занимавали сериозно с МЛМ, а и дори нямат абсолютно никакъв опит с нещо близко до собствен бизнес.

 

“90% от хората в МЛМ спират бизнеса без да са постигнали никакъв резултат”

Хм… но те даже не са го и започвали!

Наистина, някои хора си поръчват от време на време продуктите или услугите на компанията, но това не значи, че са се постарали да усвоят нужните умения за изграждане на успешен бизнес. За успех, в която и да е дейност е необходимо да се положат необходимото количество усилия. Така ли е? Като се замисля, наистина ми е интересно, как се е подредил живота занапред при тези, които са прекратили своя МЛМ бизнес. Между другото, за да сме напълно честни, ще е интересно да чуем продължението на фразата за 90-те процента неуспешни:

“90% от хората, които не успяват в МЛМ, започват нещо друго и всички достигат впечатляващи резултати!”. Представяте ли си това да е вярно? Не ви ли звучи абсурдно? Така е, защото вие разбирате, че за успеха е необходимо човек да се потруди и то сериозно. Не всички са готови за това. И не само в МЛМ, а и в много други направления в живота си. Моят опит показва, че историите за успех в МЛМ са не по-малко, от която и да е друга професия. Никъде няма 100% успяващи! Успяват само тези, които положат нужните усилия, търпение и старание.

Днес, когато чуя фразата “Болшинството от хората търпят неуспех в МЛМ”, моят отговор е “Това не е вярно! Напротив, болшинството от тези, които влагат необходимите усилия от аматьори да станат професионалисти - преуспяват в МЛМ!”. Нека не си правим илюзии. Да станеш професионалист, в която и да е област не е лесно. За това обикновенно са нужни 3 - 5 години, а не 1-2 месеца несериозни опити. Този, който иска да стане професионалист - той не опитва. Той започва, за да го направи и не приема провала като вариант. Замислете се над това! 

В заключение ще кажа, че за да стане човек професионалист в Мрежовия бизнес ще му е нужно да усвои множество умения и когато 3 дена след старта чуя от новия партньор “Нещо при мен не става…”, честно да ви кажа, вече даже ми е смешно. “А от къде на къде трябва веднага да се получава, при положение, че това за теб е абсолютно нова дейност?”.

Учете се, имайте търпение и се развивайте всеки ден! Общувайте с успешни партньори, спонсори, лидери… обучавайте се в системата на своя екип. Никога не казвайте “Аз знам!”, а напротив питайте - “Кога ще е следващото обучение?”. Инвестирайте в личностното си развитие и не забравяйте, че вие сте най-важния актив в своя бизнес.

За финал ще ви кажа, че със сигурност знам едно - не се ли откажете в следващите няколко години ще се получи и ще постингете успех. А, да… само ако през това време действате сериозно и с постоянство. Желая ви успех!

 

Съветвам ви да прочетете и тези статии:

{module Партньорство с мен}

Сподели със своите приятели: