Юлиян Огнянов
мрежов бизнес в българия
техники и насоки за развитие
Абонирайте се за моя имейл бюлетин и получавайте първи новите материали за МЛМ бизнес!


Как да намираме нови хора за бизнеса си?

Това е може би един от най-често задаваните въпроси в нашата индустрия както и във всеки друг бизнес. За да съществува и да се развива всеки един бизнес има нужда от повече клиенти. За да разширяваме Мрежовия ви бизнес също имаме нужда от постоянно увеличаваща се мрежа от клиенти и партньори. В старта си, веки един нов партньор разполага със списък от хора, които познава и на които може първи да покаже своята възможност и продукти, но какво става, когато този списък се изчерпа? За да не попаднеш в задъдена улица и да станеш професионалист в нашата професия, ти трябва да развиеш умения, с които да можеш да намираш постоянно нови кандидати за бизнеса си. Разбери как от тази статия!

Нови кандидати превръщащи се в нови партньори - мечтата за всеки предприемач в индустрията Мрежов бизнес. Стартирайки своята кариера новия партньор бързо разбира, че ще трябва да търси кандидати за бизнеса си не само между своите близки приятели и познати (топлия кръг). Много от тях не се интересуват въобще от никакъв бизнес или не вярват в нашата индустрия. С някои от тях дори е трудно да говорим по тази тема и не след дълго чувстваме липса на хора, на които да покажем нашата възможност. Постепенно започваме да си задаваме въпроса: "Как да взимам нови контакти и да работя с непознати?".

Това е хубав въпрос, защото само хората, които си го задават и желаят да се научат на това имат шанса да станат професионалисти в нашата професия. Както се замислим във всеки един бизнес, както и в нашия, е необходимо да има канал за постоянно привличане на нови клиенти или в нашия случай партньори. Света е пълен с хора и всеки ден около нас минават качествени канидадати за бизнеса ни, на които нашата възможност би била полезна.

Съществуват множество техники за разширение на вашия списък с контакти, тъй наречената "работа в студения кръг". В тази статия и видеото към нея аз ще ви покажа най-често използваните от тях, които бихте могли да използвате още днес. Какво ще означава за вас, ако още тази седмица в списъка ви се появят 10 нови кандидата, които проявяват интерес да разберат за вашата възможност? Възможно ли е това?

Моето начало

Когато започнах своя бизнес аз написах първия си списък с цели 60 кандидата. Това ми се стори много въпреки, че спонсорите ми казваха да напиша минимум 100. Въпреки това аз знаех, че най-вероятно няма да открия много качествени хора за своя бизнес в своя списък просто, защото не познавах много бизнес настроени и търсещи хора. Поради тази причина само след няколко дена направих и първият опит да взема телефон в един от магазините в София. Да бяхте ме видяли! Ужас! Изпитвах огромно притеснение и се връщах цели 3 пъти докато най-накрая заговорих двете момчета, които бях набелязал като потенциални кандидати. Това, което направих тогава не беше ефективно и успях само да дам своя телефон, но за мен това беше огромна победа! Те никога не се обадиха, но именно в този ден аз победих страха и най-вече себе си. Беше уникално чувство и до ден днешен съм благодарен за това! 

От този ден нататък започнах да трупан опит и във всеки удобен момент взимах телефони на различни интересни хора, които срещах ежедневно. Толкова е приятно да се запознаеш с нов човек и да му предложиш възможност за развитие. С времето станах по-уверен и хората започнаха да ми дават своите телефона много по-лесно. По този начин спонсорирах повечето от своите лични партньори в моя бизнес и освен това се запознах с прекрасни хора. Доктори, адвокати, счетоводители, продавачи... всеки един от тях разви моите способности и ми помогна да стана по-добър в комуникацията.

Изгледайте това видео, в която ще ви дам ценни съвети и ще ви покажа техники за това как да получавате контакти и нови кандидати за списъка си:

 

 

Ако имате въпрос, на който желаете да ви отговоря чрез видео, не се колебайте да ми пишете на: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Заключение

Разбира се, съществуват още много техники за разширение на списъка и работа в студения кръг, за които ще говорим повече в бъдеще, но сега искам да запомните едно - всеки един нов контакт е една малка стъпка напред към вашата цел! Независимо какво ще стане с този нов за вас човек, дали ще проведете среща и дали ще стартира, вашите ежедневни запознанства ще увеличават уменията ви за комуникация и ще ви изграждат като машина за спонсориране. Вашата цел е да ставате все по-добри и да достигнете професионализма, с който да постигнете успех. Не мислете какво ще стане с определения човек, а се съсредоточете в голямата картина. Развивайте себе си всеки ден и все повече хора ще привличате. Хората търсят някой, който да им помогне да постигнат успех и ако видят този човек във вас, те ще ви последват.

Ако ви е харесала тази статия, ще ви бъда благодарен да я споделите с приятелите си или вашия екип чрез бутоните за социални мрежи по-долу. За да получавате и бъдещите ми статии, не забравяйте да се абонирате за моя бюлетин. Приветсвам вашите коментари под статията! Желая ви успех!

Абонирайте се за моя Messenger бюлетин, за да получавате новите ми статии първи от тук:


Съветвам ви да прочетете и тези статии:


Сподели със своите приятели: