ГЛЕДАЙ ВИДЕОТО КЪМ СТАТИЯТА
Публикувана на:15 август 2016 г
Посещения: 2497

   Партньорите в моя екип продължават да ми задават интересни въпроси и сега ще обсъдим един от тях: “Защо някои хора, когато чуят за директни продажби и мрежов маркетинг бягат и не желаят да слушат? Трябва ли да ги убеждаваме или по-добре да продължим да търсим нови хора?”. Да, разбира се има хора, които не възприемат мрежовия маркетинг и се отнасят негативно към него, но тъй или иначе те са много малък процент. Вие трябва да знаете, че повечето пъти, когато срещнете подобна реакция тя е свързана по скоро с това кой и как точно им предлага този бизнес. В МЛМ е пълно с хора, които заради своята силна мотивация за успех агресивно притискат кандидатите си и ги карат да стартират в бизнеса без вообще да разбират защо им е това. “Сега е момента. Ако искаш успех в живота попълни своята поръчка веднага!”. Агресивното отношение в годините до голяма степен е отдръпнало много хора от нашата индустрия, особенно хората със собствен бизнес обичащи да взимат осъзнати решения на база своята логика. Не бъдете такива! В тази статия ще поговорим за това какво да правите, за да привличате партньори към себе си вместо да ги отблъсквате.

 

Хората не бягат от мрежовия маркетинг. Хората бягат от вас!

 

   Истината е, че повечето хора нямат нищо против мрежовия бизнес и дори не са запознати с него като система на бизнес. Те си мислят все още, че това е бизнес за домакини, който представлява преди всичко разнасяне на каталози и звънене на непознати звънци. Практиката ми показва, че при правилен подход повечето хора проявяват интерес и любопитство, когато им предлагам възможност да изкарват допълнителни доходи или да развиват стабилен международен бизнес без инвестиции и без риск. Причината обаче повечето от тях да не се включват в бизнеса при вашето предложение може да се крие в това, че сте прекалено агресивни, неуверени или прекалено емоционални. Възможно е след вашето представяне те да не желаят да са партньори с вас не заради самия бизнес, а по скоро заради това, че сте им досадили или притиснали да направят нещо, в което не са уверени. Не сте им дали шанс да вземат осъзнато решение.

   От своя опит през години аз се научих да работя без да притискам кандидатите си, като им давам възможност спокойно да изберат какво точно желаят за себе си от моя бизнес. Например, когато каня даден човек в бизнеса си аз се интересувам първо дали е открит към възможности? Ако отговори “Да” му показвам накратко бизнеса с помощта на екипното ни видео. След това, в случай, че има желание да изучи по-подробна информация използвам информационната ни система, която отново разработихме в екипа си. Обикновенно давам на кандидата 2-3 дни да изучи информацията преди да вземе своето решение. Никакъв натиск и кикакво убеждаване на кандидата. По този начин нашите взаимоотношение се развиват във взаимно уважение още от самото начало. Единствената мисъл, с която отивам на своята среща е “Как мога да бъда полезен на този човек чрез възможностите на моята компания?”. 

 

https://www.youtube.com/watch?v=jvYW8VUrS44&feature=youtu.be

 

Какво да направим, за да привличаме кандидатите към себе си 

   Ако вие самите не се чувствате уверени в своето предложение, ако говорите заучени фрази или отивате при човека с треперещи крака и заеквате “Аз.. тук.. бизнес развивам..”, то кандидата със сигурност ще се усъмни дори и да е бил настроен открито. Също така, ако се опитвате насила да го регистрирате и за тази цел му обеснявате прекалено много информация и практически не можете да го пуснете да си тръгне кандидата ви ще иска да избяга. Независимо дали ви откаже веднага или в последствие просто спре да ви вдига телефона - това означава, че вие сте го отблъснали. Във всички тези случаи неговите мисли са: “С какво ли иска да ме излъже? Той нервничи… защо?”, “Защо съм му толкова важен?”, “Не искам да работя с него, той не ме разбира.” и т.н. И ето така, начина по който предлагате бизнеса, определя и реакцията, която ще получите.

Идеята е проста. За да привличате хората към себе си е нужно да направите три неща:

1. Да изградете увереност в индустрията и във вашата компания, с която градите бизнес

2. Да изградите увереност в себе си и в продуктите на компанията 

3. Говорете на разбираем език и не притискайте хората

 

Как да получим увереност в индустрията?

   За да получите увереност в индустрията МЛМ е нужно да получите повече информация за нея. Има някои филми, които може да изгледате като “Какво представлява Мрежовия бизнес”, “Перферктният бизнес - Робърт Кийосаки” и “Притча за водопровода”. Тези филми ще ви запознаят с индустрията на директните продажби и МЛМ. Ще се чувствате много по-уверени, когато разберете къде е смисъла на нашата индустрия. Също така ви съветвам да прочете и няколко книги от известни автори като Том Шрайтер, Ранди Гейдж, Джим Рон и др. Разберете повече за индустрията и за професията, с която сте решили да се занимавате. Това ще ви помогне да добиете увереност.

 

Как да получите увереност в компанията?

   Най-лесния начин да направите това е да изучите историите на успеха на хора, които са постигнали резултати във вашата компания. Когато аз започнах бизнес с моята компания веднага се поинтересувах за историите на успеха на хора от Бългаия. Тогава имаше хора, които вече изкарваха по 3, 4 и дори 6 хил. лв. на месец. Запознах се с някои от тях лично и се поинтересувах какво са направили, за да постигнат тези завидни резултати. След това прочетох истории на лидери в компанията от други държави. Когато аз започнах моята компания беше вече на 25 години и за това време имаше огромно количесто преуспели хора. Четох за лидери, които изкарваха по 10, 20, 40 и дори 100 хиляди евро на месец, а скоро се запознах и лично с няколко такива човека. Техния начин на живот беше всичко това, което исках за себе си. Съответно всичко това изгради в мен непоколебима увереност в компанията. Това е първото нещо, което и вие трябва да направите.

 

Как да изградим увереност в себе си и в продуктите на компанията?

   Увереността във вас самите също е едно от основните качества, които ще са ви нужни за успех. Естествено тази увереност не се получава веднага и ще е необходимо постоянно да я поддържате. Единствения начин това да се случи е чрез действие. Колкото повече срещи правите с хората, толкова повече вашата увереност ще се покачва. Вашата цел още в началото е да направите голямо количество срещи и по най-бързия начин да получите първите си резултати. А какво правят продуктите в тази точка? Увереността в продуктите на вашата компания са пряко свързани с вашия успех. За целта е нужно да използвате лично колкото се може повече продукти и да получавате лични впечатления от тях. Всичко това ще ви помогне за вашето развитие и успех.

 

Говорете разбираемо и не използвайте жаргони

   Второто нещо, което трябва да направите или по-точно да не правите е да не използвате професионални термини. Трябва да говорите разбираемо. В противен случай отново ще губите кандидатите си. Задачата ви е най-вече да разговаряте с хората с нормални думи и без специални термини като “Спонсор, МЛМ, лидери, ъп-лайн, чекове, бонуси и т.н.”. Премахнете термините и професионалните названия от речника си, когато говорите с кандидати. “Слушай, имам за теб нещо интересно. Започнах да развивам бизнес, в който могат да се изкарват много добри пари. Ти отворен ли си към възможности в момента?”. Колкото по-простичко говорите с хората, толкова по-добро отношение ще получавате. Хората ценят, когато с тях се разговаря нормално. Поставете се на тяхно място.

 

   Това е, приятели! Ако хората бягат от вас, когато им говорите за бизнеса ви, направете тези три неща и със сигурност ще увеличите ефективността си. В този случай повече хора ще са готови най-малкото да ви изслушат и именно с това започва и развитието на големия бизнес. Сега, ако ви е харесала статията, моля споделете я с приятелите си в социалните мрежи като използвате бутоните най-отдолу и нека повече хора научат как правилно да развиват своя МЛМ бизнес. Чувствайте се свободни да коментирате статията като използвате полето под нея. Желая ви успех!

{module Партньорство с мен}

Сподели със своите приятели: