ГЛЕДАЙ ВИДЕОТО КЪМ СТАТИЯТА
Публикувана на:06 август 2021 г
Посещения: 1012

Силата на отказите в Мрежовия маркетинг

Мрежовият маркетинг не е сложен бизнес, по-сложното е да се научим да се справяме с разочарованията и трудностите на пътя ни. В началото всеки започва бизнеса си с ентусиазъм от възможностите за развитие, но бързо след това започва да получава неразбиране и откази от хората, на които представя своята компания и бизнес. Това може да повлияе толкова силно на новия партньор, че той дори да се откаже преди да е достигнал до първите си резултати. Истината е, че ако искате да достигнете големия успех в Мрежовия маркетинг е необходимо да се научите да се справяте с разочарованията и отказите, защото те са необходими, за да ви изградят като Лидер. Добрата новина е, че това зависи изцяло от вас! Научете моите най-ценни съвети в статията и видеото към нея.

Видео материал към статията:

Отказите в нашия бизнес са необходими за успеха и въпреки това са най-големия страх на всеки в началото. Те буквално са задължителни, за да постигнем успех! Какво ли имам предивид? Без да чуете "Не" няма как да има "Да". Ако не получавате откази това би означавало просто, че не действате и не правите срещи. Колкото по-рано разберете това, толкова по-добре за вас!

Нека погледнем позитивно на всичко това! Когато получите отказ в началото от поредната си среща това ви стимулира да анализирате действията си и да се обучавате, за да ставате по-добри. Нали ткаа? Именно това имам предвид като казах, че отказите са необходими. Представете си Лидер, който никога не е получавал откази. Какъв опит ще има той и как ще дава съвети на партньор, който получава такива - а именно всеки партньор в екипа му. Вярвам, че с тези думи ви помогнах да разберете, че няма нужда и не е правилно да се борите срещу отказите. Приемете ги и ги възприемете като катализатор за вашето развитие. 

В Мрежовия маркетинг има една голяма истина. Тук ние или напредваме или се обучаваме! Напредваме в бизнеса, когато получим "Да" и имаме нов партньор, а се учим, когато чуем "Не". В Мрежовия бизнес никога не губим! Все пак, ако не сме готови за предизвикателства в бизнеса, това значи, че не сме готови и за лидерството. Бъдете благодарни на съпротивлението, което получавате, защото именно то кара мускулите да растат, както и вашите умения! Едни опитен Лидер става такъв именно преминавайки през много сложни ситуации и справянето с тях. Няма друг начин!

Как да се справим с отказите?

Една доказана техника да се справим с отказите е като спрем да се опитваме да убеждаваме кандидатите си, а просто да започнем да ги консултираме на база техния интерес. Разликата е в това, че когато консултирате вие задавате въпроси и търсите как да бъдете максимално полезни на хората. В крайна сметка, за да имаме стабилно развитие в бизнеса си не е нужно да убеждаваме хората, а просто да намерим тези, които искат това, което предлагаме. Външното убеждение не трае дълго и убедения от нас нов партньор вероятно утре ще се върне към старите си вярвания и няма да бъде активен. Освен това, когато се стремим да убедим някого често влизаме в спорове с него, което не ни дава никакви ползи.

Когато възприемете ролята си на консултиращ ще разберете, че решението на човек е нещо лично за него и вече отказите няма да ви тормозят толкова. Вие давате информация, а кандидати сами решават за себе си. При отказ вие просто ще продължавате към следващия кандидат в търсене на хората, които искат. В този момент е правилно да си зададете въпроса "Какво бих могъл да направя по-различно следващия път?". Подобни въпроси ще ви помагат да подобрите представянето си и уменията си. Фокусирайте се не в разочарованията, защото така им давате сила. Фокусирайте се във възможността си за развитие и напредък чрез трудностите.

Силата на статистиката

Още нещо, което ми помогна на мен да възприемам отказите по-лесно през моите 12 години опит в бизнеса, беше разбирането на статистиката и закона за количествените натрупвания. Вижте, няма как говорейки с един кандидат да имате 10 нови партньора, но ако говорите с 10 кандидата е възможно да имате 1 нов партньор (сътветно 9 отказа). Ако предложението и продуктите ви са силни, както и вашите умения, тази статистика може да изглежда много по-добре. Например от 10 разговора да имате 3-5 партньора. И въпреки това отново ще има откази. Разбирайки тези закони вие сами виждате, че откази винаги ще има и вие трябва да минете през тях като количество, за да достигнете до новите си партньори или клиенти. Толкова е просто! А сега на работа!

Заключение

Самият Мрежов бизнес не е сложен. Сложното в него е да усвоите правилният начин на мислене, който да ви помогне да действате с постоянство и вярва в успеха си, въпреки трудностите и отказите. От всичко казано до сега вероятно ви стана по-ясно, защо казваме, че успехът е единствено в самия теб. Начинът на мислене определя твоята настройка, а тя действията ти и съответно резултата. Затова работете най-вече със себе си! В блога ми ще откриете още много видеа, насоки и курсове, с които да развивате себе си и своето мислене за успех. Не пестете време да изучите всички. Това ще е една добра инвестиция във вашата кариера!

 

Ако ви е харесала тази статия, споделете я с приятелите си и вашия екип чрез бутоните за социални мрежи след статията. За да получавате и бъдещите ми статии, не забравяйте да се абонирате за моя бюлетин чрез бутона "Абонирай се сега!" най-долу.

Сподели със своите приятели: