ГЛЕДАЙ ВИДЕОТО КЪМ СТАТИЯТА
Публикувана на:24 май 2019 г
Посещения: 2391

Имат ли място социалните мрежи в Мрежовия маркетинг?

Социалните мрежи навлизат все повече в живота ни и много МЛМ Предприемачи си задават въпроса "Помагат ли в бизнеса или не?". За мен този въпрос звучи доста странно, тъй като да отричаме ползите на социалните мрежи, значи да отричаме технологичното развитие като цяло. Във Facebook днес има повече от 3,5 млн. българи и хората дневно изкарват повече време там, отколкото със семейството си. Още един ефект на социалните мрежи е това, че хората масово получават информация и новини вече не толкова от традиционните медии, колкото от интернет. Начина по който коминикираме също се изменя. Все по-често пишем, отколкото  си звъним и изпращаме снимки и "story", за да покажем на приятели и близки моментите от живота си. В социалните мрежи хората правят именно това - да бъдат социални по един нов начин. Разберете в тази статия как Социалните мрежи могат да вдигнат Мрежовият ни бизнес на друго ниво!

Видео материал към статията:

Светът се променя по-бързо токолкото осъзнаваме. Технологичното развитие заличава работни места и дори цели професии и без да се усетим можем ние или нашите близки да бъдем засегнати от това. В същия момент технологиите и Социалните мрежи дават на хората възможност да бъдат социални по един нов начин и отварят огромни преимущества и ползи на професията МЛМ Предприемач. Мрежовият маркетинг е бизнес на информацията и комуникацията с хора. Технилогиите ни дават възможност да се свържваме на далечно разстояние, да създаваме лесно нови запознанства и най-вече - да рекламираме себе си и да създаваме свой личен бранд. За това ще поговорим малко по-нататък, а сега нека ви споделя основните правила за работа в социалните мрежи:

1. Не се превръщайте в Рекламен билборд

Първото нещо, което новите МЛМ Предприемачи правят в Социалните мрежи всъщност е и основната допускана грешка. В момента, в който започнат да работят с някоя компания техният профил се превръща в Рекламен билборд. Всеки пост рекламира продукт, компания, услуга и надписа "поръчай сега" или "свържи се с мен" може да се прочете навсякъде. Искам да разбрете, че хората не са в социалните мрежи да купуват, а да се забавляват. Подобни действия от ваша страна ги карат да спират да ви следват и дори да ви отпишат от приятелите си. Подобни постове имат много слаба активност от лайкове и коментари, което с времето намалява вашия facebook рейтинг и вие може да сложите край на всякакви мечти за бизнес.

2. Не изпращайте СПАМ

Следващата често срещана грешка, която като цяло се препокрива с горното правило е да изпращаме СПАМ. Това значи да пускате на хората непоискани търговски съобщения, линкове и всякакви текстове, които карат човек да направи нещо. Трябва да ви призная, че всеки който ми изпрати подобно съобщение без предварително да е поискал моето съгласие веднага бива премахнат от моите приятели. Пак напомням - хората не са в социланите мрежи, за да получават рекламни съобщения от всякакви хора, които все искат нещо.

3. Тагване на хора в рекламни снимки

Още нещо много неприятено е когато някой те тагне на пост с рекламна цел. Това е също нещо, което никога не трябва да правите. Вие трябва да направите така, че хората да искат да комуникират с вас без да бъдат отблъснати от подобно поведение.

До този момент ви споделих някои от най-важните неща, които никога не трябва да правите в социалните мрежи, ако искате да развиете успешен бизнес. Замислете се, ако вие правите всичко това, дали вашите приятели биха искали да се включат във вашия бизнес и да правят същото? Личният ни профил във facebook има една единствена цел - да показва кои сме ние. Ако искате да се криете и само да пускате реклами, значи социалните мрежи не са за вас. Ако сте отворени към света, създавсате ценност и искате да ви наблюдават, за да вдъхновявате хората и да сте причина за тяхната промяна, тогава действайте.

А сега да поговорим малко и за това, което трябва да правим. Като цяло най-важното нещо е да бъдете социални и да предизвиквате интереса на хората. Правете така, че  да искат да ви следват и да им е интересно да ви наблюдават. Предизвиквайте любопитство с вашите постовете. Вместо да поствате реклама на компанията си и това, с което се занимавате, направете поста си по начин по който хората сами да ви пишат, за да разберат. Станете интересен! Това в повечето случаи значи да правите постове с реална ценност за хората независимо в личния ви профил или страница. Помислете "Какво ще е интересно да видят хората, които искам да привлека?". Там е разковничето, защото когато привличате хора към себе си е най-лесно да продължите в посока вашата бизнес възможност. Как да направите това? Много просто - Месинджър! Има едно златно правило в нашия бизнеса "С Facebook привличате хората, а с Месинджър изкарвате пари". Ето това е! 

Заключение

Социалните мрежи имат огромно влияние върху света, в който живеем. те имат влияние и върху бизнеса ни. Вие имате два избора: или ще се научите да ги използвате във ваша полза или не. Всичко това зависи от вас, но нека ви споделя една мисъл на Бил Гейтс "Ако вашият бизнес не е в интернет, скоро няма да имате бизнес". Помислете над това и очаквайте нови материали от мен по темата. Очаквайте и лайфовете на моята Facebook страница, където ще разберете още много насоки и съвети. Открийте страницата тук: https://www.facebook.com/ognyanov21page/

 

Ако ви е харесала тази статия, споделете я с приятелите си и вашия екип чрез бутоните за социални мрежи след статията. За да получавате и бъдещите ми статии, не забравяйте да се абонирате за моя бюлетин чрез бутона "Абонирай се сега!" най-долу.

Сподели със своите приятели: