ГЛЕДАЙ ВИДЕОТО КЪМ СТАТИЯТА
Публикувана на:01 септември 2016 г
Посещения: 4395

Защо богатите стават все по-богати, а бедните си остават с това, което си имат? Томас Корли, американски изследовател, посвещава пет години от своя живот върху изучаването на навиците, мисленето и други особенности на богатите хора. Извода му е интересен: богатството няма нищо общо с късмета, а изцяло зависи от навиците. Богатите вярват в успеха си, мислят позитивно, учат се постоянно и правят много различни неща от бедните. Те осъзнават напълно, че богатството се разжда в главата, а чак след това се изразява във физически еквивален на натрупване на пари и други притежания. Томас изучил навиците и разпределението на действията през деня на 233 богати и 128 бедни хора. Вижте в тази статия различията в навиците и действията на тези хора.

 

Богатите са убедени, че техните навици силно влиаят на живота им

98% от богатите хора вярват в американската мечта

87% от бедните смятат, че тя повече не съществува. Основата на американската мечта е това, че всички хора имат относително равни възможности и всеки може да достигне много използвайки собствения си потенциал.

 

bogati vs bedni 

88% от богатите хора спестяват

“Много богати хора, с които съм разговарял, са станали богати не, защото са изкарвали много, а защото са си създали правилен навик да спестяват” - казва Корли. Той препоръчва принципа 80/20: харчи за живот 80% от доходите си, а 20% спестявай.

В съдбата вярват едва 90% от бедните хора и само 10% от богатите

Бедните хора са склонни постоянно да приписват различни неща в техния живот на съдбата, гените и най-различни други фактори, които не зависят от тях. “Много богати хора от тези, с които съм говорил, дори и когато не са били още богати, те винаги са вярвали в собствените си сили и в това, че могат да постигнат всичко разчитайки на себе си.” - казва Томас Корли. 

85% от богатите и само 13% от бедните са убедени, че здравето влияе на успеха

Богатите хора поддържат своето здраве с помощта на физически упражнения, здравословно хранене, както и употребата на различни витамини и био-активни добавки. “Един мой събеседник веднъж ми каза, че не можеш да изкарваш пари в болницата. Чрез здравето си, богатите хора имат по-малко болнични, по-голяма ефективност и съответно повече спечелени пари” - отбелязва Томас Корли.

“Достигнах до извода, че богатите хора, в болшинството си са оптимисти, които смятат, че да бъдеш благодарен и щастлив е важен навик за техния успех” пише в книгата си “Навиците на богатите хора” Томас Корли.

За “богати” Корли приема в своето изследване хора с годишни доходи не по-малко от 160 хиляди долара, притежаващи активи на стойност поне 3,2 млн. долара. Бедните в класификацията на Корли са тези, които изкарват по-малко от 35,000 долара годишно и активите им не превишават 5,000 долара.

Защо бедните, даже и да разберат за навиците на богатите, които водят до багатсво, в болшинството от случайте продължават да следват своите навици? Причината за това е не добре развитото им ниво на ценности.

 

П.С. Ако искате да станете богати за вас е важно:

1. Да се занимавате с нещо, с което се занимават богати хора. Запознахме се със статистиката за разпределение на дневните действия на бедните и богатите по-горе в тази статия.

2. Да започнете да изграждате навици на богати хора. Най-лесно това става в екип с единомишленици.

 

Заключение

Моето заключение на тази статия ще бъде следното “Мрежовия бизнес е най-достъпния начин да се запознаете, а след това да изградите навици на богати хора”. Това е защото още в старта на вашия бизнес рязко ще промените обкръжението си и ще започнете да общувате с хора, които или вече са богати /вашите лидери/ или вече са започнали да изграждат подобни навици. Всички знаем поговорката “С какъвто се събереш - такъв ставаш”. Стартирайки бизнес със сериозна мрежова компания вие бързо ще се обградите с хора, които ежедневно се трудят за постигането на още по-големи успехи в живота си. 

Ако ви е харесала тази статия я споделете чрез бутоните по-долу, за да може повече хора да тръгнат по-стъпките на богатите. Желая ви успех!

{module ManyChat button}


Съветвам ви да прочетете и тези статии:

{module Партньорство с мен}

Сподели със своите приятели: