ГЛЕДАЙ ВИДЕОТО КЪМ СТАТИЯТА
Публикувана на:25 август 2016 г
Посещения: 2488

   Едно от най-хубавите неща в мрежовия бизнес е това, че компаниите имат различни начини за стимулиране и поощряване на своите партньори. Пътешествията, наградите и признанието са част от бизнеса, но един от най-ефективните способи са автомобилите - или автомобилните концепции. Те се забелязват от всички! Започвате да развивате бизнес и имате възможност да получите чисто нов автомобил и то не един. Това наистина е така, но в твърде малко компании. Вие трябва да знаете, че в повечето мрежови компании автомобилна концепция няма. Всъщност от компаниите, които познавам много малко са тези, които поредлагат такава концепция за своите партньори и най-често това са бонуси за най-високите нива. Въпреки това, съществуват компании, които успешно прилагат концепцията и това е едно от нещата, които стимулира партньорите да се развиват точно толкова силно, колкото и да имат високи доходи. В мрежовия бизнес съществуват компании, в които развивайки своя бизнес, можете да получите първия си чисто нов автомобил още след 3-6 месец. Така се случи и с мен!

 

   Едно от нещата, с които бях впечатлен от моята компания беше автомобилната концепция. Разбира се, някои се стимулират, други не. Аз лично никога преди това не съм имал чисто нов автомобил. По това време карах един Фиат на 15 години, с който не знаех като тръгна на път дали ще ме докара обратно. За едно лято направих два основни ремонта на двигателя, защото нямах радостта да го купя на по-малко от 100,000 км. Сами разбирате, че възможността да получа чисто нов автомобил ме впечатли доста сериозно още в първия момент. И така аз стартирах. Правих срещи и всеки ден гледах снимката на колата, която можех да карам. За мое голямо удоволствие още на 3-тия месец от своя старт постигнах квалификация за автомобилен бонус и скоро след това получих първия си автомобил. 

   В подобни автомобилни концепции с покачването на оборота и нивата автомобилния бонус расте и с това и класа автомобил. Винаги имаш нов стимул! Докато ти получаваш първия си автомобил някой друг получава 2-рия, много по-луксозен, и ти отново чувстваш стимул за развитие. 

   Преди няколко дни бях поканен от моята компания на специален лидерски тиймбилдинг в един красив български град - Панагюрище. След първия ден, в който имах възможност да присъствам на лидерско обучение от професионална бизнес академия Arthur Adams, изцяло заплатено от компанията ми като инвестиция в нейните партньори, ни чакаше и една изненада. За нас беше подготвен специален Тест-драйв на няколко автомобила с марката Mercedes, които бяха докарани в града за събитието от Балкан стар. Сами разбирате, че чувството, което изпитах трудно може да се предаде и затова ще си помогна с едно видео, което снимах специално за вас.

 

https://www.youtube.com/watch?v=aT8dQxcPDOE

 

Как работят автомобилните концепции?

   Първото, което трябва да разберете е, че зад всеки бонус в МЛМ стоят винаги точно определени цифри, оборот и постижения. Вие трябва да знаете, че няма компания, която да раздава незаслужени бонуси независимо дали става въпрос за коли, пари или нещо друго. Точно поради тази причина, когато ви се представят подобни концепции вие трябва да виждате логиката и заслугата зад всичко това. Не се доверявайте на неподплатени розови приказки и обещания. Нормално е, когато вие допринасяте за печалбите на дадена компания, в който и да е бранш, тя да ви се отблагодарява и стимулира по най-различни начини, но това трябва да бъде обусловено.

   В компанията, с която аз работя например, концепцията е създадена по следния напълно логичен и постижим начин. Създавайки оборот, част от възнаграждението си вие имате възможност да получите като ежемесечна вноска за чисто нов лизингов автомобил, който след изтичане на лизинга остава ваш. Тоест създавайки оборот, карате нов автомобил, който компанията ви изплаща напълно с течение на времето. По този начин концепцията позволява вие да получите автомобил още на първата титла в маркетинг плана, която се постига обикновенно за 3 до 6 месеца. На това ниво вашият оборот от екипа ви е вече над 4000лв. и вие получавате около 300  - 400 лв. като доход в банковата сметка и допълнително на това - автомобилен бонус, който също е процент от вашия оборот. Естествено, когато повишавате оборота си компанията ви изплаща и по-голям автомобилен бонус, което отваря възможност за все по-висок клас автомобил в бъдеще. Тоест, какво се получава? Започвате вашия МЛМ бизнес и още след няколко месеца, при първите ви по-сериозни бонуси, получавате и чисто нов автомобил, който ще бъде изплащан от компанията ви като бонус. Гениална концепция! 

 

Има ли важни неща, които трябва да знаем?

   Често срещам хора, който търсят под вола теле и казват “Е да, но какво ще стане, ако вземеш автомобил и паднеш от ниво?”. Приятели, това се случва… естествено! Случва се обикновенно с хора, на които автомобила им е самоцел и взимайки го престават да работят. А в МЛМ на такъв ранен етап да спреш да работиш означава да намалее и оборота ти. Напълно логично е! Във всяка една работа или бизнес, когато не работиш - не получаваш. Ако това стане ще е необходимо вноските да си плащате сами до момента, в който отново не достигнете условията за получаване на автомобилен бонус. Поради тази причина аз съветвам всичките си партньори да анализират развитието си и да усвоят автомобила тогава, когато са спокойни, че подобно нещо няма да се случи. Анализирайте мрежата си, от къде идва оборота и как сте постигнали титлата. Ако сте стабилни в развитието си и знаете, че автомобила ще ви подкрепи - тогава с увереност го вземете и действате напред.

   Знаете ли аз как гледам на този автомобил - гледам като инструмент за развитие. Взимайки своя автомобил имаш възможност да пътуваш все по-вече и все по-далече. Можеш да впечатляваш хората с нещо физическо, което и те да пожелаят. Получаването на първия автомобил не трябва да бъде финиш линията, а едва началото. Както и да го погледнем, с такъв ценнен инструмент за развитие твоят резултат трябва да се повиши сравнително повече. Хората не виждат твоята банкова сметка или 300-500лв допълнителен доход, но виждат, когато отидеш с нов автомобил на среща. Това е инструмент! Виждал съм дори хора осъзнали до такава степен това, че взимат своя автомобил от нашата компания нищо, че по принцип карат много по-луксозен. По този начин, те стават пример на подражание и започват да се изграждат като лидери водещи с личен пример. Безценно за успеха в МЛМ! В една подобна концепция естествено, когато увеличаваме оборота и той вече не е 4000, а 24000 например, тогава компанията предвижда и сравнително по-луксозни автомобили с марката Mercedes. Така че, всеки има накъде да се развива. Когато петима твои партньори карат първия мениджърски автомобил - ти вече получаваш Mercedes. 

 

Заключение

   Както казах и в самото начало автомобилните концепции реално са рядко срещани. Във всяка компания те могат да бъдат различни. Когато някой ви представя компания с такава концепция попитайте един важен въпрос: “Къде са тези автомобили и колко човек карат такива?”. Ако ви говорят за автомобили, които не може да видите и никой още не е получил, или например само 1-2–ма човека ги карат, сами разбирате, че трябва да проучите въпроса по-внимателно. Когато обаче видите много хора, които карат такива коли осъзнавате че шанса е на ваша страна. Днес когато представям своя бизнес и маркетинг план на моята компания никога не пропускам тази концепция. Знам че 2-ма от 3-ма човека мечтаят да сменят своята кола с нова. Винаги наблягам на това, че именно в България вече има над 150 партньора получаващи автомобилен бонус и каращи своите чисто нови автомобили, на което често получавам отговор: “О да виждал съм такива коли, но не знаех за какво става въпрос. Мислех че са служебни”. Не приятели! В Мрежовия бизнес със сериозна, стабилна и лоялна компания вие имате възможност, развивайки и увеличавайки своите доходи да карате и чисто нов собствен автомобил. За мен гениална концепция и силен стимул! Моят първи автомобил вече е изплатен напълно и е на мое име. Чудесно начало! 

   Пожелавам ви да използвате своя шанс и скоро да получите и вие вашия нов автомобил!

 

https://www.youtube.com/watch?v=oxdhsedMgDU

{module Партньорство с мен}

Сподели със своите приятели: