ГЛЕДАЙ ВИДЕОТО КЪМ СТАТИЯТА
Публикувана на:09 юни 2023 г
Посещения: 1259

Три грешки при спонсориране в Мрежовия маркетинг

Има три основни грешки, които повечето хора правят, когато стартират своя мрежов бизнес и се опитват да спонсорират компанията си и да намерят нови партньори за екипа си.

Видео материал към статията:

Първата от тях е, че не квалифицирате своите кандидати.

Всеки аматьор в мрежовия маркетинг предпочита да говори и говори, и говори, без да попита един много важен въпрос, а именно: „Искаш ли още информация?‘‘ Това означава да „квалифицираме“ кандидатите. Всъщност всеки, който записваме в своя списък с имена, все още не е наш кандидат, а по-скоро е „заподозрян“. Как тогава той може да стане кандидат? Като го квалифицирате. Задайте му квалифициращ въпрос, това най-често е: „Отворен ли си да научиш повече информация за: увеличение на дохода, или новия ни революционен продукт?“ или подобни неща, които подхождат на вашето предложение. Само, ако кандидата каже: „Да“, тогоава той наистина може да стане кандидат и чак тогава можете да продължите към следващата стъпка, а имено да му направите представяне.

И тук идва втората голяма грешка. Повечето аматьори в мрежовия маркетинг говорят прекалено много.

Да, те искат да обяснят всичко, което знаят за тяхната компания както и техните продукти и имат чувството, че ако не кажат, и това, и това, и това, човекът няма да се съгласи. Те изпитват страх да получат отказ и правят невъзможното да получат повече „Да“-та, тоест говорят прекалено много. Най-честият проблем в това е, че кандидатът ви гледа и преценява‚ ‘‘Мога ли да правя и аз това?‘‘. И, ако говорите прекалено много, първо претупвате с информация човека и главата му буквално изпушва, и второ - той вече не ви слуша. Това, което си казва е: „О, аз не мога да говоря, като него“. Може би чувате много често именно този отговор от вашите кандидати: „Не мога да говоря като теб. Няма как да науча всичко това“. Това се случва защото давате прекалено много информация.

И третата грешка в процеса на спонсориране е, че не завършвате правилно срещата си с уговорка.

Всяка една ваша среща трябва да завършва с уговорка за последващо чуване или нова среща. Никога не се разделяйте с вашите кандидати след презентация с думите: „ОК, хайде помисли и ми се обади, като си готов.“ или: „Хайде разгледай този сайт или материали и ми звъни, като си готов.“ Не, винаги трябва да определяте точна дата, дори час, в който вие ще се обадите на вашия кандидат и ще го попитате за неговото решение. Трябва да имате точен алгоритъм за тези неща и ако човекът каже: „Трябва ми още време да помисля.“ например да му дадете втори шанс с нова дата за уговорка или да му дадете повече информация, или да го поканите на представяне, или на тристранен разговор с вашия наставник. Има много начини, по които да дадем повече информация на своите кандидати. Ако например човекът има възражение, което често чувате, е важно да се научите как да го елиминирате, така че да им помагате да вземе по-лесно своето решение.

Ако не правите тези три най-често срещани грешки и квалифицирате своите кандидати, за да им направите представяне, в което да дадете кратка информация и да разберете от какво те се интересуват и завършвате всяка ваша среща с конкретна уговорка, то вие ще увеличите многократно резултатите във вашия бизнес.

Заключение

Ако искате да прочетете още съвети и напътствия от мен, то последвайте Youtube канала ми, защото всяка седмица има ново съдържание за вас. Намерете и във Facebook и Instagram: „Мрежов бизнес в България“, защото има много, на какво да ви науча. Така, че да увеличим професионализма на мрежовия маркетинг в България. Желая ви успех!

Сподели със своите приятели: