ГЛЕДАЙ ВИДЕОТО КЪМ СТАТИЯТА
Публикувана на:26 май 2023 г
Посещения: 1707

Как да превърнем клиентите си в партньори

Често партньорите ми в моя мрежов бизнес ме питат: „Как да превърна клиентите си в хора, които искат да развиват бизнеса заедно?“ Това е един доста често срещан въпрос. Всеки, който се е занимавал с този тип бизнес, се е сблъсквал с този проблем. Тези хора, които купуват продуктите, не са същите, които искат да се включат в бизнеса и обратно. Е, как да привлече човек повече хора, които искат да се включат в бизнеса? Трябва ли човек да сподели на своите приятели или познати за продуктите, както и маркетинг плана на компанията или действително може да се довери и на външни хора?

Видео материал към статията:

Първият ми съвет е: Грижете се за вашите клиенти.

Още от първата поръчка, дръжте връзка със своя клиент. След като първите 24 часа от първата му поръчка са минали, му се обадете, за да му припомните, че е направил правилен избор. След като пристигнат неговите продукти, отделете време, за да му покажете кой продукт как се ползва.

Има клиенти, които не са доволни от продуктите на дадената Мрежова компания, дори и да са висококачествени, защото човекът не знае как правилно да използва продукта. Така, че се постарайте да посъветвате вашите хора за това по какъв начин да ползват продуктите.

Също така споделете с тях някои ваши съвети. Например това, че слагате продукта си в хладилника, или че го разреждате с нещо друго, за да стане по-вкусен, или какви рецепти правите за вашите деца. Всякакви такива дребни съвети позволят на клиентите ви да бъдат доволни, защото ще имат и по-голям резултат. Това е и вашата цел номер едно – клиентите ви да бъдат доволни. Не пропускайте да споделяте с тях промоции и нови предложения на вашата компания. Също така се стремете да разширявате кръга от продукти, който те опитват и ползват. Това става най-добре като организирате групови представяния на продуктите ви в заведения и каните вашия клиент на тях, или дори му предложите да покани няколко приятели вкъщи и да пиете по следобедно кафе докато ги запознавате с продуктите ви. 

Втората важна стъпка да направим клиента партньор е - след като е минало достатъчно време и той има своите първи впечатления след около 30 дни, е хубаво да зададем два важни въпроса.

Първият: „Ти наистина ли си доволен от продуктите? Разкажи ми повече. От какво, именно, си доволен?“

И вторият квалифициращ въпрос е: „Според теб по скалата от 1 до 10, колко е вероятно да препоръчаш тези продукти на твоите приятели?“ Ако отговорът на въпроса е над 6, то е много вероятно вашият клиент да има желание да се включи по-активно в бизнеса. Затова му предложете: „Искаш ли да ти покажа, как можеш, чрез споделяне на продуктите на твои познати с моя помощ, да жънеш успехи?“ Според вашата компания и маркетинг план изгодите могат да бъдат, разбира се, първо човекът да ползва любимите си продукти на по-ниска цена или дори безплатно, което е според мен мечтата на всеки един клиент, и второто предложение, разбира се, е да изкарва пари, споделяйки тези продукти, които вече обича.

Следващата трета стъпка, е обвързана с това да покажете съвсем на кратко и простичко маркетинг плана на вашата компания от гледната точка на един клиент като загатнете как може да има повече ползи той и как точно може да споделя продуктите си с ваша помощ и ефективно. Ако вашият клиент види възможност за себе си - чудесно, вие имате вече новия си партньор.

Искам да ви дам още един съвет. Хората, които първо ползват продуктите, влюбват се тях и след това решават да се включат в бизнеса, са хора, които са много по-стабилни и в самия бизнес. Чрез този простичък подход вие имате един нов партньор.

Заключение

Ако искате да научите още повече за успешно развитие на мрежов маркетинг, последвайте канала ми в YouTube, защото всяка седмица пускам ново безплатна съдържание със съвети. Намерете ме и във Facebook и Instagram под „Мрежов бизнес в България“. Нека да успяваме заедно!

Сподели със своите приятели: