ГЛЕДАЙ ВИДЕОТО КЪМ СТАТИЯТА
Публикувана на:12 май 2023 г
Посещения: 1890

Спри да рекламираш в социалните мрежи

Ако всеки втори ваш пост във Facebook или Instagram е реклама на вашите продукти или компания, правите огромна грешка. Това може да отблъсне хората, а не да ги привлече към вас.

Видео материал към статията:

Много често в моя екип идват различни партньори, които стартирайки започват да пускат рекламни постове в своите профили във Facebook или в Instagram. Те решават активно да рекламират своите продукти, да правят промоции, каталози, да говорят само за компанията, бизнеса си или подобно. Почти всеки един пост крещи „РЕКЛАМА“.

Позвъни ми, пиши ми, поръчай сега.“ Пишат се едни статии, които никой няма време да чете, и в крайна сметка хората спират да ги следват. Да, има определени неща, които не трябва да правим в социалните мрежи в началото на своя бизнес и това е едно от тях. Ако все пак решим да продължаваме с тези постове, тогава се случват няколко неща:

Първо: На хората, които ви следват, както и вашите приятели, рано или късно им писва да четат тези постове.

Всъщност идва един момент, в който вие пускате реклама след реклама след реклама и може би на третия или петия ден, или втората седмица, хората, които ви следват решават, че всъщност нямат желание да бъдат облъчвани с реклами и спират да ви следват.

Това е най-лошото, което може да стане, защото всъщност вие искате да привличате хора в социалните мрежи, а не да ги отблъсквате. Как ще стане това, ако не се добирате дори и хората, които са ви в приятели и ви познават и обичат?

Второто нещо, което става, когато пускате рекламни постове за вашите продукти или компания е, че всъщност вие насочвате вниманието не към вас, а към самия бизнес.

Тогава, повечето от хората няма да ви питат: „Коя е компанията ти? Кой е продуктът ти?“ защото те вече имат тази информация от вашия пост. Те просто влизат в Гугъл, и след 5 минути намират някой, който е по-успешен от вас в тази компания и се насочват към него. Това, което се случва е, че вие всъщност подгрявате хората и ги изпращате към някой друг.

Какво е добре да правим тогава в социалните мрежи? Работата в социалните мрежи всъщност не е най-лесното, с което можем да се захванем, но този, които има желание и разбира, че това е бъдещето и иска да стане добър в това, трябва да научи тази редица умения, които са изключително важни за дигиталните медии. Едно от най-важните такива всъщност е да се научим да създаваме съдържание, което привлича към нас.

За да бъдем успешни в това, първото нещо, което трябва да направите, е да изберете вашата ниша. Не може всеки ден да говорите за различни неща. Трябва да имате определена тема. Когато си подберете един единствен топик на разговор, вие ще привличате хората, които се интересуват от него. Помислете, каква може да е вашата ниша: бизнес, увеличение на дохода, здраве, красота или друго? Може да е свързано с вашата компания и продукти, а може и да е просто някаква ваша страст, за която обичате да говорите и да създавате материали..

Второто нещо, което ще привлича към вас е стойността, която вие давате на хората.

Колкото повече ценни съвети и интересни материали им измисляте толкова повече и по-бързо ще привличате хора към себе си.

Когато имате ниша и създавате интересно съдържание за хората и те идват при вас, коментират и пишат, следващата стъпка е да започнете дискусията с тях на лично съобщение и да им покажете вашият бизнес или продукти. Всъщност, толкова е лесно. Нямате нужда от гръмки постове. Хората са в социалните мрежи, за да се забавляват, а не да купуват, така, че много малка част от тях са готови да си набавят този продукт, когато видят рекламен пост, но много са готови да споделят, да прочетат, да изгледат, когато нещо е интересно и ценно за тях.

Заключение

Ако искате да получите повече съвети за това как да създавате съдържание, което да привлича към вас перфектните клиенти и партньори, то абонирайте се за моя YouTube канал, защото всяка седмица пускам нови безплатни съвети за успех в мрежовия маркетинг.

Приятели, желая ви успех и нека имате все повече партньори в екипа си, защото колкото повече успешни хора има в България, толкова по-добре за професията ни. Аз съм Юлиян Огнянов и се радвам да ви бъда полезен. Чао!

Сподели със своите приятели: