ГЛЕДАЙ ВИДЕОТО КЪМ СТАТИЯТА
Публикувана на:05 май 2023 г
Посещения: 461

Как да правим повече клиенти и партньори от социалните мрежи

Чудите ли се как да откривате повече клиенти и партньори за вашия мрежов бизнес чрез социалните мрежи? Много нови партньори в моя екип стартират и се стремят да достигнат до нови хора в социалните мрежи, на които да представят своя бизнес и продукти. Това е абсолютно нормално, тъй като тези канали дават наистина огромна възможност за развитие Лошото, обаче е, че повечето от новите ни коолеги правят неща, които не носят резултат и напротив, отблъскват хората от тях, без да го осъзнават.

Какво можем да направим, ако искаме да стартираме с повече хора и да намираме повече клиенти чрез социалните мрежи? Съветът ми към вас всъщност е много простичък, но нека първо да ви обясня производните от него начини за достигане до нови партньори или клиенти.

Първото нещо, което трябва да имаме като цел е да създаваме съдържание.

Съдържание, което да привлича определени хора към нас. За това отговорете си на въпроса: Имате ли ниша или тема, по която вие се чувствате уверени да говорите в социалните мрежи? Какво съдържание бихте могли да създавате и какво би било полезно за аудиторията ви?

Изберете си ниша. Изберете си таргет-група. Изберети си хората, които са интересни за вас, и започнете да създавате съдържание, което да им помага, да им отговаря на въпросите им и да им помага да се справят с техните проблеми. Помислете, какво е това, по което на вас ви е приятно да говорите от една страна и, което ще привлича хора от друга. Каква може да бъде вашата ниша? Може би тя може да бъде обвързана с увеличение на дохода без риск или друг насочен бизнес като примерно мрежовия маркетинг, или нещо свързано с вашите продукти, като например здравословно хранене, отслабване, красота и така нататък. Започнете да създавате съдържание, което да привлича хора към вас и което е ценно за вашата аудитория.

Втората стъпка е да изградим авторитет към себе си.

Защо ни е важен този авторитет? Защото колкото повече хора ни се доверяват, толкова повече хора ще ни следват, ще ни препоръчват и, разбира се, толкова повече ще ни казват „ДА“ независимо, какво им предложим, и когато стигнем до предложение за нашия бизнес или продукти, ние ще откриваме повече хора, които ще казват „Да, искам повече информация.“

Третата стъпка е избирането на нашата цел.

Пишете лични съобщения на хората, защото имено там се случва магията и имено там достигаме до новите ни клиенти и партньори. Грешно е да си мислите, че пускайки рекламни постове в социалните мрежи, хората сами ще започнат да ви пишат, да ви поръчват, да искат да стартират при вас. Това се случва изключително рядно.

Когато създавате съдържание, започвате да превличате хора и ставате авторитет за тях. От там нататък можете да започнете да си пишете с тях, защото, да кажем, те са коментирали ваш пост или ви задават някакви въпроси, или пък те самите ви пишат. Когато започнете да си пишете на лично с хората, винаги можете да водите разговора и да го насочвате в посока,която е добра за вас. След като задете няколко въпроса, можете да попитате човека: „Всъщност, интересуваш ли се от възможност за увеличение на дохода в свободното ти време без риск? Ако не, няма проблеми, просто реших да те попитам.“ Ето така, по този ненатрапчив начин можете да достигнете до хората чрез лични съобщения, благодарение на съдържанието, което сте поствали, което продължава да привлича нови хора към вас.

Ако от друга страна пускате постоянно рекламни постове, вие ще отблъсквате потенциалните ви последователи и хора от екипа. Не третирайте Фейсбук като място за реклама или някакъв билборд, който гледа цял свят. Бъдете професионалисти и създавайте съдържание, което е насочено и наистина помага на вашата таргет-група. Изберете си ниша, за която да говорите, чрез която ще създадете вашия авторитет и успеете да започнете лична комуникация с вашите последователи.

Заключение

Ако тези съвети са ви харесали, то последвайте ме в YouTube и във Facebook „Мрежов бизнес в България“, както и в Instagram. Профилът ми е оgnyanov21. И не забравяйте - всеки, който прави Мрежов бизнес има какво да научи всеки ден. Времената се променят.

Сподели със своите приятели: