ГЛЕДАЙ ВИДЕОТО КЪМ СТАТИЯТА
Публикувана на:28 април 2023 г
Посещения: 559

3 стъпки за успех в социалните мрежи за МЛМ предприемачи

Основен въпрос за всеки един човек, който стартира в мрежовия маркетинг много често е: „Как да направя така, че да откривам кандидати за своя бизнес в социалните мрежи?“ Това, което правим първоначално е да пускаме постове, да правим реклама на компанията, или на своите продукти, които толкова много обичаме, но всъщност с времето виждаме, че интереса на хората намалява и след само няколко дни до седмица, хората, които лайкват нашите постове свързани с продуктите или компанията с рекламна насоченост не са вече 10-15, а един – двама. За да не се случва това и да не попадаме в този капан, трябва да разберем каква е основната ни цел в социалните мрежи. Какво можем да направим, за да привличаме хора и кои са трите най-важни стъпки за това?.

Видео материал към статията:

Първо: Създавайте съдържание, което е ценно и полезно за хората.

Естествено, няма как да сме компетентни по всеки един въпрос, затова трябва да изберем конкретна ниша, тема, таргет-група хора, които искаме да достигнем и да разберем дали могат да бъдат нашите перфектни клиенти, или партньори. Съответно, трябва да започнем да създаваме съдържание, което е ценно и полезно за тази група хора и за тази ниша. Вие трябва да помислите каква точно ще бъде вашата ниша, защото, колкото повече съдържание създавате в нея, толкова повече хора от нея ще привличате.

Втората стъпка е да станете авторитетен глас за тези хора, които ви следват.

Тоест, те да виждат от вас едно и също послание, една и съща тема, една и съща ниша. Хората, които ще ви последват, ще го направят, защото им е интересно това, за което говорите, както и съветите, които давате. Помислете по каква тема искате да давате съвети. Имате ли нещо, което ви интересува? То обвързано ли е с вашия бизнес или продукти? Научете повече за нишата и станете експерт по тази тема.

Нека обобщим: първа стъпка: Създавайте съдържание за вашата ниша под формата на постове, видеа и, какво ли още не, и второ: Станете авторитет за хората. Когато постигнете това, те ще имат повече доверие към вас и, каквото и да им предложите, те в повечето случаи ще се радват да прочетат повече.

Защо е важно да сте авторитет за тях? Защото, когато им пишете на лично, вие се поставяте в така наречената суперпозиция – тъй като информацията идва от вас, вие сте извор на знание и имате авторитет над тях. Заради това, те ще се интересуват от това, какво ще кажете вие, какъв съвет ще им дадете и т.н.

Което всъщност е и третата стъпка след създаването на съдържание.

Привличайте хора към себе си и изграждайте авторитет във вашата ниша, пишете им на лично съобщение и влезете в лична комуникация с тях.

Привличайте хора към себе си и изграждайте авторитет във вашата ниша, пишете им на лично съобщение и влезете в лична комуникация с тях.

Това може да стане просто като наблюдавате кой лайква, кой коментира вашите постове и да му пишете на лично съобщение нещо много просто като например: „Здравей, благодаря ти за лайка! Видях ти коментара. Благодаря, за твоето мнение! Какво мислиш по въпроса?“ Тоест задайте някакъв въпрос, за да започнете разговор с човека. След това го попитайте: „Между другото, може да ти се стори странно, но искам да те попитам, търсиш ли възможност за увеличение на дохода в свободното ти време? Създавам си екип и мисля, че ти ще паснеш добре в него. Ако не, няма проблеми, просто исках да попитам.“ Ето по един такъв начин може да преквалифицирате човека от познат към кандидат за вашия бизнес или продукти, или като човек, който не се интересува. Правейки това отново и отново, вие ще намерите все повече кандидати.

Заключение

Ако този съвет ти е харесал, то последвай ме във Facebook страницата ми Мрежов бизнес в България и в Instagram ognyanov21, където ще откриеш много ценни статии, съвети и книги от моя вече над 14 годишен опит в мрежовия маркетинг. Сигурен съм, че ще има много неща, които ще са ти полезни.

Да, ценността, която вие може да дадете на хората е огромна и те ще ви намерят и последват. Пишейки си с тях, вие ще намерите много нови партньори и то по по-професионален начин. Желая ви успех и до нови срещи.

Сподели със своите приятели: