ГЛЕДАЙ ВИДЕОТО КЪМ СТАТИЯТА
Публикувана на:14 април 2023 г
Посещения: 532

С кого работя в моя Мрежов маркетинг

Често ми задават въпроса: С кого работиш? С всички в екипа си, или само с определени хора? Точно заради това, искам да ви дам съвет, за да можете да използвате вашето време ефективно и да постигате максимално високи резултати и едновременно с това да не отблъсквате хората, като ги карате да правят нещо, което всъщност те не искат.

Видео материал към статията:

Първият ми отговор е: Не, няма как да работя с всички партньори, които лично регистрирам в своя бизнес, защото много от тях искат да са само клиенти. Така че, ако се опитам да накарам някой, който иска да е просто клиент, да прави бизнес, и това го правя едва ли не на сила, каня го постоянно на презентации и го зоря да изкарва пари, в един момент, рано или късно ще му писне да общува с мен, може би няма да ми вдига вече, и така или иначе аз ще го отпиша от бизнеса.

Съвсем различно е, ако човекът сам пожелае да бъде част от бизнеса, защото е провокиран от нещо и иска да си направи бизнес, но ако той желае само да ползва продуктите ми, аз не го насилвам и няма как да работя с него.

Работя с всички и в различна дълбочина. Точно защото това са изключително голям брой хора и няма как да работя с тях на лична база, съм създал система за тях, която включва събития, обучения, тренинги, инструменти, видеа, сайтове и какво ли още не. Тя работи във всяка „дълбочина“ и с всеки, който иска да направи собствен бизнс и да не е само клиент.

Системата работи с хора от всички дълбочини, дали тези хора, които са клиенти, хоби партньори, или тези, които искат да постигнат нещо.

Питате се навярно сега с кого работя. Работя с ключовите си партньори. Те могат да бъдат на моя първа линия или не, но преди да работя с тях, аз трябва да ги сортирам. Какво значи това? Когато идва един нов партньор във вашия екип, той в повечето случаи казва: „Искам да постигна такъв и такъв успех!“ т.е. на думи той иска да бъде успешен, но на дела, дали е така?

И сега искам да ви науча на нещо много ценно. Слушайте с очите. Какво значи това?

Колкото и да ни говорят хората, не се съсредоточавайте върху това, което казват, а това, което правят. Затова в нашия бизнес и екип имаме точна и конкретна система от стъпки, с които сортираме поведението на новия партньор, за да сме сигурни, че той иска да действа тук и сега. т.е. той е готов да приложи действия, да бъде старателен и най-вече да бъде обучаем и да се обучава. Можем да работим само с такива хора. Тези хора, като поведение, ги наричаме ключови партньори. Това е различно от човека, който само говори, но всъщност нищо не прави, или прилага прекалено малко действия и то само когато се чувства добре. Тези партньори наричаме хоби партньори. С тях няма как да работим и да ги обучаваме, защото те не са обучаеми. Затова, когато стартира нов партньор ние му даваме задачи, които трябва да изпълни и виждаме в първите 2-3 дена, дали ще успее или не. Ако човекът е дошъл, може и иска да действа и приложи старание, той ще се справи с тези задачи и това ще е първия сигнал, че имаме ключов партньор. След това ще направим среща, в която ще планираме действията му в първата седмица. И аз ще наблюдавам с очите си, а не с ушите, какво той прави.

Ще прави ли срещи, ще организира ли списъка си с имена, колко имена ще напише в този списък, ще посети ли някое обучение, ще посети ли събития? Наблюдавам в първата седмица, какво се случва. Ако трябва включвам и втората седмица, но ако човекът не стартира така, както ми се иска, мога да му дам втори шанс да се квалифицира като ключов партньор. И наблюдавам. Защото, ако той прилага истински действия и е ключов партньор, аз започвам активно да работя с него. Чуваме се всеки ден, правим различни срещи, помагам му да създаде ядро, екип и много други неща, но ако видя, че той не е готов и не е обучаем, и не прилага действия, аз променям стратегията си и започвам да работя с него като хоби партньор. т.е. не го натискам, гледам да не му досаждам, но се опитвам да се възползвам от моментите, в които той може да ме свърже с някой, да направи някоя среща, да доведе, или изпрати кандидат на събитие, няма значение. Това е разликата между ключов партньор и хоби.

С кого работим в нашия мрежов маркетинг? С ключовите партньори. Само с тях се върши работа.

Заключение

Моята мисия е повече хора, които се занимават с мрежов маркетинг да станат професионалисти в България.

Аз съм Юлиян Огнянов, последвай ме, ще те очаквам. Чао и до нови срещи.

Сподели със своите приятели: