ГЛЕДАЙ ВИДЕОТО КЪМ СТАТИЯТА
Публикувана на:17 март 2023 г
Посещения: 517

Как да планираме деня си в Мрежовия маркетинг

Има един често срещан проблем, когато започнем свой мрежов бизнес, а именно факта, че нямаме шеф. Всъщност нямаме кой да ни казва кога и какво да правим, и от там се появява проблемът. Много често не правим нищо, бавим се, разфокусираме се и като цяло не смогваме да свършим нищо. Ако искате да видите моя съвет за това как да се справите с този проблем, продължавайте да четете.

Видео материал към статията:

Да, наистина голям проблем в Мрежовия маркетинг е, че нямаме шеф и няма кой да ни заплаши, да ни каже, че ще има глоби, ако не отидем навреме на работа и т.н.

Няма кой да те гледа така с намръщени вежди и да ти казва: „М, още не си приключил, не можеш да си тръгнеш“, и точно поради това се породяваедин голям проблем с това как да организираме своя календар, както и ангажиментите, и задачите си. Ние знаем, че трябва да ги свършим, но в крайна сметка виждаме, че времето си минава, дните стават седмици и накрая нищо не сме зачеркнали от листата си.

Хората казват: „Направи си списък. Седни всеки ден, звънни на някого, три до пет човека. Насрочи си срещи. Планирай срещите си за следващия ден.“ И какво става накрая? Поглеждаме календара, ако въобще имаме такъв, и там всичко е празно.

Ще ви дам няколко съвета за това, как да се справите с този проблем. Това са неща, които аз лично прилагам и вярвам, че наистина работят и ще ви бъдат ценни.

Първото нещо, което ви съветвам е да си създадете цели.

Започнете с един по-дългосрочен план. Дали пет години, или година, няма значение, вие трябва да имате тези цели пред вас, защото трябва да осъзнаете към какво се стремите и в крайна сметка какво можете да постигнете.

Целите ви трябва да са толкова големи, че да ви палят и да ви карат да се ентусиазирате. Всеки ден бодро да скачате от леглото с желание. Внимавайте обаче – те също трябва да са и реални, за да можете истински да вярвате в тях. И от тук насетне пристигаме при по-ценното и важното за моментното действие.

Самите цели няма да ви накарат да се развивате всеки ден, но, ако имате план за действие, който започва в месец, седмица, ден и т.н. и се стремите да го спазвате, то това ще реши вашия проблем.

Направете си план за месеца. Колко срещи искате да направите? Колко нови кандидати искате да имате във вашия бизнес? Колко телефонни номера или фейсбук акаунти искате да намерите? Цифрите, сами по себе си, нямат значение. Поставете си плановете, целите за месеца и от там създайте седмичен план. Ето това е изключително ценното в цялата работа.

Когато имаш седмичен план знаеш какво трябва да свършиш в предстоящите седем дни и това, само по себе си, ще ти даде една посока на движение и една задача.

Лично, обикновено разграфявам своя седмичен план в неделя. В края на седмицата сядам, поглеждам седмицата и планувам какво искам да свърша.

Разбира се, определете часовете, в които ще развивате своя мрежов маркетинг. Отбележете от колко до колко сте на работа, ако вашият Мрежов бизнес не ви е основен доход все още, и след това отбележете други планове като например разходка със семейството, хобита, или най-различни други важни неща за вас и погледнете времето, което ви остава. Това е мястото за вашата инвестиция в собствения ви бизнес.

Правете го неуморно. Не позволявайте на абсолютно нищо да ви разсее и да отнеме от предварително планираното ви време за вашия бизнес. Когато имате план за действие и сте планирали развитието на компанията си, вие вече сте ангажирани. Дори някой да ви се обади и да ви кани на разходка, да излезете навън, на кино, или подобно, му кажете: „Аз съм ангажиран.“ защото вие трябва да се отнасяте абсолютно сериозно към вашите планове, както и към вашето време, в което развивате своя бизнес.

След като вече имате представа за цялата седмица, можете да започнете да мислите по темата дневен план.

Направете си навик от това. Преди да си легнете всяка вечер, поглеждайте в тефтера си, за да сте сигурни в колко часа, например, ще звъните на кандидати и от колко до колко, ще четете, например, книга и т.н.

Може би още не сте наясно с кого ще е тази среща, но трябва да сте планирали поне времето, за да знаете колко да отделите. И разбира се, също не забравяйте да помислите и за комуникацията с хора в социалните мрежи, или видео срещите, които могат да съпътстват срещите ви на живо.

Всичко това трябва да се включи във вашия план. Обикновено по-активните в мрежовия маркетинг прекарват между два - три до четири часа на ден, развивайки своя бизнес, но това, разбира се, зависи изцяло от вас. И с около десет – петнадесет часа на седмица може точно толкова добре да успеете да развиете себе си.

Заключение

Още информация и курсове за тактиките на привличане ще намерите в страницата ми във Facebook Мрежов бизнес в България, както и в Instagram и YouTube - ognyanov21. Там ще научите как да създавате съдържание, което да привлича, и да изградите личен бранд, което е ключът към големия успех в социалните мрежи. Но дори и на едно първоначално ниво, просто да създавате постове, които да пробуждат любопитството у хората и това да ги кара да се свързват с вас. Това е един чудесен старт.

Чао от мен! Желая ви успех! Очаквам ви!

Сподели със своите приятели: