ГЛЕДАЙ ВИДЕОТО КЪМ СТАТИЯТА
Публикувана на:03 март 2023 г
Посещения: 486

Как да започнем в социалните мрежи

Всеки мой нов партньор в днешно време се интересува от това, какво да прави в социалните мрежи, за да добие нови кандидати и партньори. Всеки осъзнава, колко голяма възможност за развитие са социалните мрежи днес и точно за това исках да напиша тази статия за вас и да ви открехна вратата към моите мисли и опит по темата. Нека започнем.

Видео материал към статията:

Моите съвети за всички, които стартират в мрежовия маркетинг и искат да се развиват в социалните мрежи, са да внимават, да планират своите стъпки и да не се впускат веднага в пускане на постове, каталози и промотиране на своята компания.

Защо? Защото подобни рекламни съобщения ще започнат да отблъскват хората, които ви следват.

Замислете се, особено ако започнете да създавате съдържание в социалните си мрежи, споделяте публикации от групи или страници и то изведнъж, хората няма да могат да реагират, защото не са свикнали да ви виждат в техния фийд. Ако изведнъж стартирате вашия Мрежов бизнес и започнете да споделяте по два, три поста на ден, да пускате каталози и промоции, то това ще натовари вашето обкръжение в социалните мрежи и много от хората просто ще спрат да ви следват.

А това е последното, което искаме, защото, ако спрат да ви следват, вие ще пускате съобщения, ще си мислите, че целия свят ги вижда, но това въобще няма да е така.

Първият знак, по който ще разберете, че хората са спрели да ви следват, или спират да ви следват е, че броя на лайковете на вашите постове ще започне да намалява.

Със сигурност трябва да редувате бизнес постовете с постове за вас, за личния ви живот и неща, към които хората имат слабост. Те обичат да виждат как вие празнувате, къде сте отишли на почивка и така нататък. Съветвам ви вашите бизнес постове да не заемат над 80 или 90 процента от вашето съдържание, а максимум 20-30.

Също, направете тези бизнес постове по интелигентен начин, тоест не като реклама, а като нещо, което споделяте без да споменавате името на вашата компания, за да събудите интереса на читателя. Давайте лични примери. Правете сторита. Снимайте се и покзавайте лицето си. Присъствайте, защото вие сте продукта.

Хората не обичат да виждат опаковки на продукти пред себе си. Те искат да видят вас, държейки един продукт, и в този пост може да има описание за това, какви действия има и какви са ползите му, без обаче да отговаряте на въпроса, от къде да го купят, какво е името на продукта, или от кого е произведен.

И точно това трябва да ви е целта, защото тогава хората ще ви пишат коментари и ще ви питат: „Какво е това? От къде го взема?“ Трябва да се стремите да създавате интерес по такъв начин, че да се вмъкнете в личните съобщения на хората.

Социалните мрежи са канала, с чиято помощ можете да привличате хората към себе си, но месинджър, там където си пишете с тях, е там, където се случва успеха. Там вие предлагате допълнтелната информация. Там се уговаряте за среща, дали на видео, или на живо, няма значение. Там се случва магията. Там се случва успехът.

Когато стартирате своя мрежов бизнес, не натоварвайте своето обкръжение в социалните мрежи. Стремете се да създавате интелигентно съдържание, което е ценно за тях. Може да пишете статии за здравето, за красотата, за отслабване, или това, с което се занимавате във вашата компания. Бъдете ценни на хората. Нека да им е интересно. Нека да лайкват.

Разбира се, от там могат да тръгнат нещата и да пишете лично съобщение на всеки, които ви е лайкнал и така да започнете разговор. Нека ви питат. Нека сами да искат повече информация.

Ето това мога да посъветвам всеки, които стартира тепърва в социалните мрежи и се чуди как да привлича хора към себе си.

Заключение

Още информация и курсове за тактиките на привличане ще намерите в страницата ми във Facebook Мрежов бизнес в България, както и в Instagram и YouTube - ognyanov21. Там ще научите как да създавате съдържание, което да привлича, и да изградите личен бранд, което е ключът към големия успех в социалните мрежи. Но дори и на едно първоначално ниво, просто да създавате постове, които да пробуждат любопитството у хората и това да ги кара да се свързват с вас. Това е един чудесен старт.

Последвайте ме, защото съветите за успешно развитие на мрежов бизнес са нещо, което идва от сърцето ми и знам, че ще ви бъдат полезни.

Желая ви успех!

Сподели със своите приятели: