ГЛЕДАЙ ВИДЕОТО КЪМ СТАТИЯТА
Публикувана на:10 февруари 2023 г
Посещения: 494

Как да откриваме нови кандидати чрез ситуационни контакти

Често, хората, които посещават моите обучения, ми задават въпроси от типа: „Възможно ли е изобщо да се свържем с нови непознати хора?“ Моят отговор е безвъзмездно – да!

Видео материал към статията:

Когато искате да запишете телефона или да се свържете с непознат човек, (тук ще нарека този тип контакт ситуационен, тъй като всички са в необвързани, различни ситуации), има два основни въпроса, които ще е хубаво да зададете, за да се доберете до техните данни.

Във всяка една ситуация през деня, дали сте навън, на работа, в магазина, или на опашката, няма значение къде сте, завържете разговори с хората.

Около вас е пълно с позитивни, енергични и готини индивиди, които биха могли да бъдат прекрасни патньори на вашия бизнес.

Не се опитвайте и не бързайте да ги преценявате или оглеждате от очи до пети, защото - замислете се, всеки, който е успешен в мрежовия маркетинг сега, преди е изглеждал и се е държал по един съвсем различен начин.

Когато видите и усетите човек с енергия, която ви допада, започнете един разговор за нещо. Сега е моментът да завържете този нов контакт, и ако си наложите, да кажем, да правите точно това поне три пъти на ден, това ще са около деветдесет – сто човека на месец, които можете да прозвъните или на които можете да пуснете съобщение.

Как точно да го направите? Когато сте в една такава моментна ситуация и, например, знаете какво работи човека, просто ги попитайте следното:

„Мога ли да ти задам два въпроса?“, „Извинявай, мога ли да те питам два въпроса?“ и ако човекът отвърне с: „Да, разбира се!“, задайте му следния втори въпрос:

„Мога ли да те попитам, само с това ли се занимаваш?“ И третият въпрос, независимо какво човекът ви отговори, би бил: „А интересуваш ли се от варианти за увеличение на дохода си, без  да застрашаваш основната ти работа и без допълнителен риск?“ Ако човека каже: „Да, разбира се!“, което най-вероятно ще се случи, просто извадете телефона от джоба си и му кажете: „Знаеш ли, в момента нямам време, но ще се радвам да пообщуваме. Как е твоят телефон, за да ти звънна тези дни и да се чуем?“

Точно в този момент човека по инерция ще ви каже своя телефон, след което вие бързо ще напуснете мястото, казвайки: „Ще се чуем. Ще ти звънна и ще се разберем.“

Искате бързо да напуснете ситуацията и мястото, защото не искате да губите време в разпити за подробности. Обикновено искаме да зададем тези въпроси накрая, малко преди да се разделим с човека, като веднага след това последва изразяването на нашето желание да се чуем и да се доразберем за среща.

 

Ако пък не знаете какво работи човека, но ви е направил впечатление с нещо, най-добре е първо да го питате:

„А извинявай, направи ми впечатление, че си позитивен, усмихнат, енергичен и ми стана любопитно. С какво се занимаваш?“ И независимо, какво ви отговори човека, вторият въпрос отново ще е: „А интересува ли те възможност за увеличение на твоя доход, без да напускаш своята основна работа и без допълнителен риск?“ Така със сигурност ще получиш много позитивни отклици и много телефонни номера.

Но не забравяй едно! За да се случи всичко това, вие трябва да излезете и да попитате хората за телефонните им номера. И то най-добре всеки божи ден. Колкото повече сте активни,  толкова повече ще се отпуснете, ще изглеждате естествено и толкова повече хората ще ви се доверяват и ще ви дават номера си. В началото може да се чувствате малко неуверени и да ви е притеснено, което е напълно нормално, но просто не се отказвайте. Вярвам във вас!

Заключение

Ако тази статия ви е била ценна като съвет, то тогава ме последвайте в страницата ми във Facebook (Мрежов бизнес в България), както и в Инстаграм - @ognyanov21 и в YouTube канала ми - ognyanov21.

Очаквам ви там!

Сподели със своите приятели: