ГЛЕДАЙ ВИДЕОТО КЪМ СТАТИЯТА
Публикувана на:13 януари 2022 г
Посещения: 1008

Как да планирате успеха си през годината?

Да планиранираш е едно от най-важните умения за успех в Мрежовия маркетинг. Впрочем, всеки един бизнес започва с изготвянето на бизнес план. Всяка една голяма победа започва с план за постигането на крайна цел. Аз съм твърдо убеден, че в Мрежовия маркетинг е още по-важно да изготвяме план за развитие, защото в противен случай повечето хора са склонни просто да не действат. Когато нямаме план по който да се движим, не само не прилагаме необходимите действия, но и не сме постоянни. В тази статия ще ви дам едни от най-добрите ми съвети за изготвяне на план за вашия успех.

Видео материал към статията:

“Планирай успеха си, иначе неуспехът сам ще се планира!”. Тази мисъл следвам още от самото начало на своя бизнес. През 12-те години на моята кариера имах моменти, в които експериментирах с поставяне на цели и създаване на план и разбрах как се отразяват различните подходи на моя фокус и действия. Имах и периоди, в които не планирах нищо и действах, когато се чувствах мотивиран.

Началото на новата година е може би най-добрият момент, в който да седнем с дневника си и да изготвим подробен план за годината. И преди някои от вас да побързат да кажат “Но как да планирам, след като не знам какво ще се случи?” аз ще ви кажа, че идеята на планирането е ти сам да създадеш това, което ще се случи. И ще добява, че това е най-сигурният начин да знаеш какво ще се случи преди да се е случило.

В следващите редове ще ви дам някои полезни съвети за това как да изготвите плана си за годината, но преди това искам да ви предупредя - има разлика между поставяне на цели и планиране. Поставянето на цели е обикновенно това, с което трябва да започнете, но ако не изотвите след това план за тяхното постигане, то те вероятно ще останат нереализирани.

Видове цели

Има три вида цели: дългосрочни, средносрочни и краткосрочни. В случая, дългосрочната ни цел ще бъде за период от 1 година. Помислете какво искате да постигнете в този период. Вашата цел трябва да бъде балансирана между това да бъде достатъчно мотивираща за вас, но и осезаемо възможна за постигане. Само така тя ще има необходимата сила върху вас.

Средносрочните цели ще ги приложим на тримесечие. Разбийте дългосрочната цел на определени нива, постижения, които ще отмерват вашия прогрес през годината на база тримесечие. Средносрочните цели трябва да ви придвижат до дългосрочната на четири равни стъпки.

Краткосрочните цели ще бъдат няколко вида: на месечна, седмична и дневна база. Определете желаното постижение за всеки от месеците и след това го разбийте на седмици. Планирайки вашите действия е много по-лесно да изпълнявате седмична цел отколкото за по-голям период. Отделно, за да имате темпо на работа е необходимо да планирате и действията си всеки един ден.

Всяка от гореспоменатите видове цели имат своето значение. Дългосрочните цели определят посоката ви на движение. Благодарение на тях вие може да определите всеки ден, седмица и месец дали вървите в правилна посока. Средносрочните засичат резултатите ви на среден период от време, за да окрупнят постиженията ви. Краткосрочните цели от друга страна са тези, които създават навиците ви и стават причина за развитие и успех.

Планиране на действията

Стигаме и до планирането. За да можем да изготвим плам трябва да знаем някои неща. Първо това са нашите цели, а второ това е статистиката от предишните ни действия. Благодарение на тези две неща вие ще можете да планирате действията си.

Първо и най-важно е да планирате количеството си лични срещи за представяне на бизнеса или продуктите на вашата компания. Помислете, какво количество действия трябва да приложите, за да постигнете конкретен резултат, който сте определили като цел. Например, ако желаете да спонсорирате в екипа си 1 нов партньор през тази седмица, вероятно по статистика трябва да направите от 5 до 10 представяния за този период. Знаеки това, вече е лесно да планирате колко действия ще са нужни, за вашите цели.

Второ, за вас ще е важно да знаете от къде ще намерите необходимото количество кандидати, които да ви дадат желаното количество представяния. Какви умения е необходимо да развиете и научите за това?

След това може да планирате неща като: колко кандидата ще водите на седмица или на месец на представянията на вашия екип, колко време ще отделяте на седмица за самообучение, какви събития и кога ще посетите, кои книги ще прочетете, какви нови умения ще ви трябват и т.н.

Когато напишете плана си за развитие в най-големи подробности и планирате всяко ваше действие, вие ще получите огромно преимущество в бизнеса пред всички останали. Стига да се движите по плана си вие ще бъдете много по-продуктивни и постоянни в действията си от 99% от МЛМ Предприемачите в индустрията ни.

Заключение

Главната причина повечето хора никога да не постигат успех в Мрежовия маркетинг и подобни дейности, в които сами орпеделят календара си е, защото не планират. Те не отделят нужното време да изготвят план и съответно да го следват. Действат хаотично и поради тази причина не се придържат към един курс достатъчно дълго време така, че да постигнат успех.

Желая ви успех!

 

Ако ви е харесала тази статия, споделете я с приятелите си и вашия екип чрез бутоните за социални мрежи след статията. За да получавате и бъдещите ми статии, не забравяйте да се абонирате за моя бюлетин чрез бутона "Абонирай се сега!" най-долу.

Сподели със своите приятели: