ГЛЕДАЙ ВИДЕОТО КЪМ СТАТИЯТА
Публикувана на:09 ноември 2021 г
Посещения: 1682

Най-голямата причина защо бизнесът ви не се развива?

Често в началото на своя Мрежов бизнес много хора не получават очакваните резултати и се питат “Защо се случва така?”. В случай, че вие или някой във вашия екип има проблем с развитието на бизнеса си в днешната статия ще споделя своето мнение за това, коя според мен е най-голямата причина! След като в последните 12 години работих със стотици хора в Мрежовия маркетинг, аз останових основата за липсата на развитие и как можем да преодолеем това. Истината е, че в повечето случаи, това няма нищо общо с вашата компания, спонсорите и лидерите ви, партньорите във вашия екип или продуктите.

Видео материал към статията:

И така, както винаги първата стъпка към справяне с проблема е да осъзнаем, че има проблем. Нека ви задам един въпрос. Кой успява и изкарва пари в Мрежовия маркетинг? Защото мога да ви гарантирам, че това няма нищо общо с възрастта, местоживеенето, образованието, натрупания опит в живота и т.н. Включително, ако погледнете вашата компания ще видите много хора, които постигат или са постигнали това, което вие искате.

Вижте, когато се огледате в индустрията ни и хората, които успяват в нашата професия ще видите, че има всякакъв тип хора, които постигат успех. Затова, със сигурност е ясно, че Мрежовия маркетинг работи! Защо тогава изглежда, че той не работи за някои от хората? Колкото и странно да ви звучи в годините на своята кариера открих следното невероятно откритие. Готови ли сте да чуете истината?

Мрежовият маркетинг работи, но… истината е, че той работи само за тези, които работят. Невероятно откритие, нали?

Когато бизнесът на някой, занимаващ се с Мрежов маркетинг не се развива, това е симптом на липсата на необходими действия. Старая се да ви го кажа колкото се може по-директно, за да го разберете, тъй като в годините много пъти съм чувал оплаквания от партньори, които твърдят, че правят всичко необходимо, но нищо не се случва. Това просто не е така! Колкото по-скоро осъзнаете този факт, толкова по-скоро ще започнете наистина да се развивате.

След малко ще поговорим как да се справим с това, но за сега моля ви, просто разберете следното: хората, които всеки ден споделят на нови хора за своята бизнес възможност са тези, които наистина правят този бизнес. Именно те са тези, които постигат успех и се развиват всеки ден, седмица, месец и година. Именно те постигат върховете в кариерата и стават пример. Именно те стават професионалисти!

Истинската причина за липсата на развитие

Най-голямата причина поради, която хората не постигат истински успех в Мрежовия маркетинг е това, че те просто не правят бизнеса! Толкова е просто!

Повечето хора се самозалъгват като мислят, че правят бизнеса, но истината е, че те не провеждат ежедневно срещи и не го правят с достатъчното количество. Също така, когато дойде време за семинар, обучение или онлайн среща, те решават да не отидат или да гледат на запис. Често имат хиляди причини да не посетят събитие и решават, че не е важно. Когато Лидерът им организира работна среща те смятат, че няма нужда да присъстват и че всичко им е ясно. Когато трябва да научат ново умение, те казват, че не се чувстват комфортно и им е трудно. Когато трябва да положат старание, за да постигнат повече, те казват, че и другия месец има време.

Разбирате ме! Ако попитате тези хора, те ще кажат, че правят бизнеса, но това далеч не е така. В този ред на мисли, никога не вярвайте на някой, който ви казва, че действа неуморно и на 100%, но няма развитие и не постига успех.

Според мен, част от проблема идва от там, че много хора смятат, че Мрежовия маркетинг е една магическа платформа, в която регистрираш едни хора и постигаш успех без много да се трудиш. Това просто не е така! Който е дошъл в бизнеса с подобни очаквания, скоро разбира, че това не се случва. Да, ако погледнете големите Лидери вие ще видите, че дори когато са на почивка тяхната организация постига рекорди в оборотите и те стават дори по-успешни. Това ми се е случвало и на мен много пъти, но за да се стигне до това ниво е необходима здрава работа. В нашата професия това далеч не означава да се трудиш от сутрин до вечер на полето, но определено е необходим фокус и ежедневни усилия. Лесен успех няма!

Как да се справим с проблема?

Добрите новини след всичко казано до тук са, че не е късно да оправите нещата. Започнете като анализирате изминалите 90 дни в бизнеса си и вашите действия. Най-важния коефициент е на колко хора споделихте вашата възможност? Ако отговора ви е по-малко от 60, то значи далеч не правите необходимото, за да се каже, че развивате активно бизнеса си. Представяйки бизнеса и продуктите на вашата компания на по-малко от 20 човека на месец скоро няма да постигнете желаното. В дадения случай е необходимо да потърсите проблема или във уменията ви за организиране на вашето време или в потока ви от кандидати. Ако имате и двете, вие ще можете да провеждате повече срещи.

В Мрежовия маркетинг вие контролирате вашия бизнес и развитие и колкото по-бързо действате, толкова по-бързо ще промените живота си. Естествено, ако за 90 дни сте представили бизнеса си на 360 човека и не сте регистрирали нито един, то това със сигурност също е огромен проблем и имате нужда да преосмислите действията си. Анализирайки и променяйки действията си, ви можете да подобрите вашите резултати по всяко време. Всеки един ден е нова възможност да започнете от начало и този път да постигнете целите си! Това е принцип, който обожавам в нашата професия.

За да постигне истински успех в Мрежовия маркетинг човек трябва да се научи да организира времето и ангажиментите си така, че всеки ден да инвестира време в своя бизнес. Да намира нови кандидати, да уговаря и провежда лични срещи за представяне, както и да посещава обучения. Важно е също така, да е част от работеща и доказана система от обучения и инструменти в екипа, които да получи и използва от самото начало. Да има постоянна насока от своя наставник и Лидер и да бъде обучаем. Тоест, да се вслушва в съветите и да ги прилага. И не на последно място, той трябва да се стреми да развива своите лидерски качества. Това означава, да се научи да организира, води и мотивира екипа си. Да е отговорен и да създава процеси, а не да чака някой да направи нещо за него. Да бъде лице на успеха в бизнеса и да вдъхва увереност.

Ако желаете още насоки от мен за това, как да развиете лидерско мислене, то прочетете книгата ми “8-те навика на професионалистите в Мрежовия маркетинг”. Изучавайки навиците на професионалистите и прилагайки ги, вие със сигурност ще подобрите ефективността си.

Желая ви успех!

 

Ако ви е харесала тази статия, споделете я с приятелите си и вашия екип чрез бутоните за социални мрежи след статията. За да получавате и бъдещите ми статии, не забравяйте да се абонирате за моя бюлетин чрез бутона "Абонирай се сега!" най-долу.

Сподели със своите приятели: