ГЛЕДАЙ ВИДЕОТО КЪМ СТАТИЯТА
Публикувана на:04 октомври 2021 г
Посещения: 1462

Най-добрите книги за твоето развитие

Книгите за мен са извор не само на знания, но и на мотивация, вдъхновение и често в тях младия предприемач може да открие и подкрепа. Ако желаете да станете успешни в живота, разберете, че броят прочетени книги определя вашето личностно развитие до голяма степен. Разбира се, не става въпрос за романи, а за книги свързани с бизнес, биографии на успешни хора и личностно развитие. В книгите се крие огромна сила! Четейки нашия мозък се старае да визуализира написаното и много по-силно може една книга да ни повлияе от видео например. Своите партньори в екипа си аз съветва да четат абсолютно всеки ден минимум по 10 страници и всеки месец да завършват една, две или повече книги. Да определите време за четене е като да определите време за инвестиция в себе си. Не забравяйте, че най-ценният актив, който притежавате е именно вашият мозък. Колкото повече развивате него, вашите мисли и себе си, толкова по-успешни ще ставате. В тази статия научете кои според мен са най-добрите книги за вашето развитие в Мрежвовия маркетинг.

Видео материал към статията:

В началото на моята кариера си спомням как книгите ми даваха силна мотивация и необходима подкрепа. Всеки ден, когато получавах отказ от свой кандидат и четях страниците на някоя книга аз отново възвръщах вярата и силата си. Книгите бяха упора за мен в най-трудните моменти от моето начало. В днешно време те ми дават освен мотивация и още нещо много ценно - нови идеи.

В модерните времена все повече хора предпочитат да четат книги онлайн или да ги слушат аудио, в което разбира се, няма нищо лошо. Все пак, аз ви съветвам да закупувате книгите си от книжарницата. Освен, че чувството да държиш книгата в ръце и да усещаш аромата от мастило по страниците й е само по себе си вдъхновяващо, по-ценното според мен е възможността да създадете ваша лична библиотека на успеха. Тази библиотека ще ви изгради като успешен човек и за вас ще бъде гордост да я имате и да я показвате. Освен това, във времето на лайфовете в социалните мрежи, библиотеката също така е един от най-ценените фонове, пред които можете да се снимате и предавате знания си.

А сега, нека споделя с вас моя Топ 8 от книги, които помогнаха на мен и смятам, че ще помогнат и на вас в пътешествието ви към успеха и промяната.

Книга #8: "Най-богатият човек във Вавилон" Джордж С. Клейсън

Тази книга е колекция от притчи, създадени в Древен Вавилон. Това е вълнуващо и лесно четиво и абсолютно задължително за библиотеката на всеки, който търси истинско богатство в живота си. Книгата е изпълнена със силна философия.

Книга #7: "Мисли и забогатявяй" Наполеон Хил

Отново това е една от онези книги, които трябва да бъдат в рафтовете на всяко едно човешко същество, търсещо богатство и успех в живота си. Тя е един сборник от съвети от най-богатите по онова време хора. Написана е през 1937г. и веднага придобива славата на най-вдъхновяващата книга на своето време. Помислете си само колко успешни хора в днешно време са започнали именно, четейки тази книга.

Книга #6: "Съседът милионер" Томас Дж. Станли

Тази книга трябва да е задължително четиво за всички предприемачи в мрежовия маркетинг. По някаква причина,много от МЛМ Предприемачите се чувстват така, сякаш трябва да „покажат“ парите си или да докажат на хората, че всъщност ги изкарват. "Съседът милионер" ще ви изненада, ако никога не сте я чели.

Книга #5: "Бизнес школа" Робърт Кийосаки

Въпреки, че авторът никога не се е занимавал с Мрежов маркетинг, той е достатъчно опитен в бизнеса, за да направи една изключително точна равносметка за модела и идеологията на Мреживия маркетинг. Книгата е ценна не само с увереността, която ще получите от нея, но и като инструмент, с който да помагате на вашите кандидати да вземат решение да стартират във вашия екип.

Книга #4: "Изяж жабата" Брайън Трейси

Един от най-добрите съвети, които съм получавал е от тази книга. Ако трябва да изядеж няколко жаби, с коя ще започнеш? С най-малката и безобидна жаба или с най-голямата и най-неприятна? Винаги решавай ситуациите, като започнеш от най-сложната! Всички други тогава ще ти се сторят лесни.

Книга #3: "45 секундна лекция" Дон Фейла

Това е книга, която ще ви даде много точна представа за Мрежовия маркетинг и как можете да постигнете всичко с него. Задължително четиво за всички МЛМ Предприемачи.

Книга #2: "Подсъзнанието може всичко" Джон Кехоу

Това е една книга, която ще ви помогне да контролирате мисленето си и да избирате в какво да вярвате. Според мен това е едно от основните умения на успешните хора. Те не позволяват на "малкият мошенник" (нашият мозък) да ни попречи, а напротив - знаят как да го накарат да им помага.

Книга #1: "Богат татко, беден татко" Робърт Кийосаки

Към тази книга изпитвам специални емоции. Това беше първата книга, която прочетох, свързана с успех и личностно развитие. Аз смятам, че това е книгата, благодарение на която промених своя живот. От нея може да научите конкретните разлики между мисленето на богатите и хората с добро образование, но с вечни финансови проблеми. Това е книга, която се чете лесно, а дава толкова много!

Заключение

Книгите са източник на богатство! Броят прочетени книги е пряко пропорционален на вашето развитие и сътветно вашия успех. Това беше един кратък списък от книги, с който искам да ви провокирам да поставите ежедневното четене като приоритет във вашата програма. Ако говорите чужд език, като английски или руски, вие ще имате достъп дори до безкрайна библиотека от богатсво. Възползвайте се! Станете богати душевно! Четенето на книги е начин да чуете и възприемете директно мислите и съветите на едни от най-великите хора в света живяли някога. Направете четенето любимото си занимание!

 

Ако ви е харесала тази статия, споделете я с приятелите си и вашия екип чрез бутоните за социални мрежи след статията. За да получавате и бъдещите ми статии, не забравяйте да се абонирате за моя бюлетин чрез бутона "Абонирай се сега!" най-долу.

Сподели със своите приятели: