ГЛЕДАЙ ВИДЕОТО КЪМ СТАТИЯТА
Публикувана на:20 септември 2021 г
Посещения: 1156

Стани машина за спонсориране в своя Мрежов бизнес

Един въпрос, който съм сигурен, че интересува всички МЛМ Предприемачи - "Как да спонсорирам повече хора в своя Мрежов бизнес?". Развитието на вашата потребителска и партньорска мрежа започва първо от вас и колкото по-широка първа линия строите от ваши лични партньори, толкова по-бързо и по-мащабно ще се развива вашата организация. Спонсорирането е действие номер 1, което ще ви доведе до успех в Мрежовия бизнес, затова трябва да обърнем най-голямо внимание към него в началото. Въпреки, че всеки нов МЛМ Предприемач смята, че да спонсорираш е лесно, все пак, има няколко умения, които трябва да бъдат усвоени, за да повишим ефективността си. Хубавата новина е в това, че научите ли се да спонсорирате, както хора от топлия ви кръг, така и непознати, то вашият успех става гарантиран. Можете да отидете където и да е било по света и да изградите успех от нулата в Мрежовия бизнес. В тази статия и видеото към нея научете моите най-важни съвети за професионално спонсориране!

Видео материал към статията:

Спонсорирането е първото и най-основно действие водещо до успех. Няма как да изградите успешен Мрежов бизнес без да се научите да спонсорирате. Все пак, има няколко неща, които съм научил през годините и които могат да ви помогнат или попречат да спонсорирате успешно. Много Лидери, включително, обучават екипа си на остарели похвати или поведение, което отблъсква хората. Как ние се представяме пред нашето обкръжение и кандидати определя това до колко ще имаме успех в спонсорирането. Разбира се, вашата цел е да покажете поведение, което вашите познати биха искали да повторят, а не обратното.

Ще започна първо с грешните според мен похвати, които съм наблюдавал. Едно от най-лошите неща, които може да унищожи целия ви списък, репутация и успех, това е стремежа да убедите всеки да започне вашия бизнес. Както сами разбираме, няма нещо в света, което всички хора да харесват и искат. Просто няма такова! Разбираемо е, че в началото вашето желание да регистрирате всеки, с който говорите е голямо, но стремежа да убедим кандидатите си води в повечето случаи до неприятни последници.

Ако се стремите да убеждавате от една страна вие развивате бизнеса си в постоянно напрежение, често влизате в спорове и когато получите отказ се чувствате унищожени "от противника". Емоционално тези моменти се преживяват трудно за повечето хора. За мен основна цел в бизнеса ми е да създавам мостове и да оставям в хората приятно впечатление. Така целта ми е, когато кандидатите ми са готови за старт, да се върнат именно при мен. Когато обаче се стремите да убеждавате, вие често ставате ангресивни и най-вече досадни. Това е и един от негативите, които МЛМ Предприемачите-аматьори са създали във времето отностно нашата професия. Обикновенния човек често смята, че всички в нашата професия са досадници и бърза да откаже поредното предложение. В следствие на подобни действия на МЛМ Предприемачите-аматьори много от техните приятели се отдръпват от тях и с времето те самите се отказат от бизнеса. Но това, приятели, НЕ Е НОРМАЛНО!

Убеждението също така не води до стабилно решение. Замислете се! Ако убедите един човек днес да стартира, утре той най-вероятно ще съжали за решението си и ще се откаже. Психологически повечето хора изпитват именно това след решение за покупка, което е дошло в следствие на убеждение и натиск. Както се казва "На сила хубост не става"!

"Но как тогава да "накараме" хората да започнат нашия бизнес?", ще попитат някои от вас. Това е добър въпрос, въпреки, че да накараш някой да направи нещо е невъзможно. Затова не се опитвайте да карате никой. Има други начини, с които можете да спонсорирате успешно в дългосрочен план и постиженията ви да разбиват всички класации.

Запоменте това: "Нашата работа е да дадем качествено и професионално поднесена информация, а работата на хората е да вземат своето решение".

Нека сега поговорим и за моите три най-добри съвета за това как да станете машина за спонсориране.

Съвет #1: Създайте постоянен поток от кандидати

Едно от най-важните неща, които отличават професионалистите в Мрежовия маркетинг от средностатистическия МЛМ Предприемач е постоянния поток от кандидати. В началото всеки започва със списък на топлия си кръг от познати, но той рано или късно свършва. Въпросът е след това какво ще се случи. Дали ще спадне рязко броят на срещите ви или ще продължите в същото или дори по-голямо темпо. Това зависи от потока на нови кандидати.

Спомням си, че около година след като бях стартирал своя бизнес, аз изпаднах именно в неприятната ситуация да звъня отново и отново на хората от своя списък, тъпчейки на едно място. Тогава взех решение да изуча професионалните начини за достигане до нови кандидати. За щастие сега те са много и всеки може да избере подходящия за него. Дали ще наблегнете на препоръки от ваши познати, на контакти от социалните мрежи, ситуационни контакти на живо с хората, контакти от стратегии дадени ви от Лидерите и компанията ви или друг метод - според мен няма голямо значение кой начин ще изберете. А може да правите и всички! Важното е така да усвоите тези техники и да ги практикувате ежедневно, че да имате достатъчно количество кандидати, с които да провеждате редовни срещи.

Съвет #2: Редовно представяйте бизнеса и продуктите си

След като осигурите достатъчен капитал от кандидати за вашия бизнес идва и най-важното - провеждането на срещи за запознаване с вашето предложение. Отново ще направя сравнение, за да сверите вашите действия. Професионалистите работят всеки ден! Те всеки ден запознават минимум 1-2 човека със своите възможности или продукти на компанията им. Тук няма значение точно начинът по който ще го направят. Те имат календар с ангажименти и се възползват от силата на инерцията. По-лесно е да правиш срещи всеки ден и това да е твоята настройка, отколкото от време на време. Тогава става по-трудно!

Много пъти съм давал този съвет на своите партньори и някои от тях го правят, но други не разбират как точно да го осъществят. Споменете си първия ми съвет - постоянния поток от кандидати. Това е ключът! Когато имате изобилие от кандидати, с които да говорите вече няма значиение кой ще ви откаже. Вие винаги можете да се обадите на друг и вашето търсене да продължи. Постоянният поток от кандидати ви дава сила! Останалото зависи изцяло от вас, а именно организирането на вашето време. Това е тема по която съм говорил много пъти. Поставете вашия успех и цели като приоритет и само тогава ще можете да извършвате ежедневни действия без да позволявате всякакви фактори и хора да ви разсейват. Естествено винаги ще направим програмата си така, че да се съобразим с всичките си ангажименти - основна работа, време със семейството, хоби и всичко останало, но когато целите в бизнеса ни са приоритет ще намерим време и за него. Интересно... когато започнем да организираме дневната си програма започваме много повече да ценим времето си. Опитайте!

Съвет #3: Парите са в последващия процес

Какво значи това? Ако желаете да станете професионалисти трябва да разберете една голяма истина, която не винаги вашите Лидери ви казват, за да не се демотивирате. Истината е, че повечето кандидати, с които ще говорите няма да стартират във вашия бизнес. Надявам се да не развалих представите ви за лесен успех в Мрежовия маркетинг ;)

Да, така е! Повечето кандидати няма да стартират или поне не на първа среща. Всъщност има статистика, че човек взима решение за покупка/старт средно на седмото излагане на дадена информация. Какво ви говори това? За мен това значи, че ако искате да имате повече стартирали трябва да имате и търпението с всеки човек, така че да продължавате да поддържате връзка и да му дадете шанс да вземе осъзнато решение. Професионалистите знаят, че първото представяне е едва началото на комуникацията ви с даден кандидат по темата. Дори и той да им откаже те не чуват това "Не" като отказ, а по скоро като "Не сега". Поддържайте връзка с кандидати, в които виждате потенциал. Дайте им възможност в бъдеще да опит продуктите ви, да научат повече за бизнеса ви, да видят примери за успех в екипа ви и рано или още по-рано, защото късно при нас няма, тяхното "Да" може да дойде. Последващия процес е именно вашата комункация с кандидата ви след направеното представяне.

Заключение

В Мрежовия маркетинг успехът до голяма степен е игра на числа. Колкото повече представяния направите, токова повече нови партньори ще имате. Все пак, качеството на представянията и вашата професионална работа също имат голяма значение. Вие трябва да сте сигурни, че това което зависи от вас направено правилно. За да станеш машина за спонсориране има няколко простички неща и аз ви казах най-важните според мен. Всичко е във ваши ръце! А сега, отидете и споделете вашата възможност със света!

 

Ако ви е харесала тази статия, споделете я с приятелите си и вашия екип чрез бутоните за социални мрежи след статията. За да получавате и бъдещите ми статии, не забравяйте да се абонирате за моя бюлетин чрез бутона "Абонирай се сега!" най-долу.

Сподели със своите приятели: