ГЛЕДАЙ ВИДЕОТО КЪМ СТАТИЯТА
Публикувана на:06 септември 2021 г
Посещения: 948

Как да изградим успешен начин на мислене?

Истина е, че начинът ни на мислене определя нашите резултати в бизнеса и това дали ще имаме успех или не. Повечето хора са свикнали да живеят без да се замислят за това. Те смятат, че нещата в живота им просто се случват и те нямат никаква или почти никаква роля в това. Много хора също така, са свикнали да се обръщат към късмета или съдбата, когато става въпрос за тяхното бъдеще или резултатите, които получават в живота си. Въпросът не е кой в какво трябва да вярва. Въпросът е дали това, в което вярваш ти помага да постигнеш успехът, който искаш? Вярванията ни определят нашите действия или бездействия, нашите възприятия за света както цяло. Много от нас за израстнали в обкръжение от хора и времена с ограничени вярвания отностно успеха и това им пречи. Прочетете в тази статия какви вярвания е необходимо да има желащия успех МЛМ Предприемач, а видеото към нея ще ви даде един велик пример!

Видео материал към статията:

Често чувам хора да казват, че вярват в късмета. Разбира се, всеки може да вярва в каквото иска, но ако разчитаме на него и се надяваме той да ни помогне да постигнем успех това значи, че бягаме от личната ни отговорност. Запомнете - успешните хора не разчитат на външни фактори, за да постигат успехите си. Те разчитат единствено и само на себе си! Те правят план за постигане на желаното, а след това действат неуморно докато го постигнат. Ето това е едно от вярванията, които може да ви помогне да постигнете успех.

Нека сега ви дам един пример. Представете си, че на едно дете от малко му давате шоколад и му казвате, че той е кисел и обратно, лимон, за който казвате, че е сладък. След време детето се превръща в човек, който вярва именно в това и няма как да го убедите в противното. С този пример искам да ви демонстрирам силата на вярванията и че те се сформират от обкръжението ни.

Сега си представете, че един човек от малко дете слуша от обкръжението си и дори детските филми, които гледа, че да си богат е лошо, ако имаш пари си ги откраднал и че богатите са злодеи. С подобни вярвания човек сам, на подсъзнателни ниво ще провокира всеки опит да забогатее, защото съзнанието му ще бяга от това. Ще се оплаква, ще измисля причини, ще се отказва и ще се успокоява, когато за пореден път се провали.

Осъзнаваме или не ние ежедневно сме бомбандирани от послания и повече отвсякога е необходимо да се научим да прецеждаме тези, които ни помагат и да пропускаме тези, които ни ограничават. Вие имате силата да определяте в какво да вярвате! 

Как да открием ограничаващите си вярвания и да ги променим?

Първото и най-важно нещо е да анализираме себе си и нашите вярвания. Какво най-често ни е повтаряно като деца отностно парите и богатите хора. Насаждана ли ни е омраза към тях и от кого? След като анализирате добре детството си и ситуациите, които са повлияли на вярванията ви е време да пристъпите към тяхната промяна.

За да започнете да изменяте вярванията си първо напишете всяко едно от тях на лист, а след това помислете с какво можете да ги замените. Например известното “парите не растат по дърветата” може да се замени с “Изграждайки система за доход мога да получавам пари, дори когато не работя”. Помислете за още подобни вярвания, които сте чували често.

Обмислете добре и напишете новите си вярвания на лист. Разбирате ли ги? Съгласни ли сте с тях? Ако да, то започнете всяка сутрин след събуждане да отделяте по няколко минути, за да ги повтаряте сами на себе си. Седнете удобно, затворете очи и повтаряйте вярванията на глас. Колкото и странно да изглежда, за да промени вярванията си вашият мозък е необходимо да чува новите такива достатъчно много пъти. Така вече вие взимате контрол над вярванията и мозъка си!

Изграждане на вярвания за успех

Едни от най-важните вярвания, на които да обърнем внимание са тези, които определят нас самите в нашето съзнание. Това как възприемаме себе си - силен или слаб, жертва или победител, плах или уверен. Важно е да разберете, че представата, която имате за самите себе си също се е изградила благодарение на обкръжението ни, ситуациите, в които сме попадали и всичко, което ни се е случвало. По същия начин както в примера ми по-горе хората около нас ни повтарят какви сме ние. Често приятели, учители и дори родителите ни са ни казвали неща от сорта на “от теб нищо няма да излезне”, “никога няма да успееш в това”, “ти не си такъв човек” и т.н. И както всяко нещо, това когато се повтори много пъти става истина. Радвам се, че в днешно време все повече родители осъзнават ефекта на думите и стимулират децата си, но в миналото това не беше така.

Начинът да променим тези възприятия за самите себе си са тъй наречените “позитивни афермации” или утвърждения. Тези утвърждения повторени достатъчно много пъти променят вярванията ни. Така можете да вземете контрола над своите вярвания, повтаряйки това, което бихте искали да чувате. Афермациите могат също да бъдат част от вашата сутришна рутина за изграждане на успешен начин на мислене.

Напишете списък, помислете какво искате да включите в него. Например “Аз съм успешен и силен човек”, “Аз знам какво искам и как да го постигна”, “Аз съм упорит и трудностите не могат да ме спрат”, “Всеки ден привличам към себе си хора, които желаят да се развиват” и т.н. Схванахте идеята предполагам. Повтаряйте афермациите сутрин, чакайки на светофара в колата или по всяко друго време. По този начин скоро ще усетите огромен прилив на енергия и увереност, което е една много важна стъпка към изграждането на успешен начин на мислене.

Внимавайте с каква храна храните мозъка си!

В тази статия искам да ви споделя и още няколко важни неща. След всичко казано до тук е важно от тук нататък да внимавате с каква храна храните мозъка си всеки ден. Както храната да вещества и сила на тялото, така информацията, което чуваме и получаваме храни мозъка ни. Тя може да е качествена храна, но може и да е вредна и некачествена.

За да храните мозъка си с качествена храна трябва внимателно да избирате нещата, които гледате и слушате. Новините например са едно от нещата, които ни карат да се чувстваме натоварени и стресирани. Оплакванията на съседите може да бъдат излишна негативна енергия за вас, която да ви изцежда. Хора, които не вярват в успеха като цяло ще ви обясняват, че няма как да успеете и да се развивате, особенно в нашата държава. Дори някои филми, които са касови холивудски блокбъстъри имат послания, които могат да ни влияят и трябва да внимаваме в какво вярваме.

Помислете като пример само за Титаник. На етажа на бедните беше весело, имаше купон, танци… а при богатите всички бяха превзети и постоянно си създаваха интриги. Те бяха алчни и лоши и дори се качиха на лодките, измествайки жени и деца. Просто се замислете - така ли е наистина? Богатите ли винаги са лоши? А всъщност не е ли бедността тази, която кара много хора да правят кражби, престъпления и какво ли не? Мислете за тези неща и контролирайте посланията, в които започвате да вярвате съзнателно или подсъзнателно.

Говорейки за хранене на мозъка с качествена храна вие трябва задължително един път на ден да четете минимум по 10 страница от книга, която ви развива. Книгите са ми любимия начин да развивам мисленето си. Те рисуват картини в мозъка ви чрез думите и влияят най-силно на вашите възприятия. Говорете с успешни хора. За щастие в Мрежовия маркетинг вие имате достъп до такива хора. Това са вашите спонсори и Лидери. Участвайте в обучения и събития от всякакъв характер и винаги се стремете да се развивате личностно. Контролът за това е във вашите ръце!

Заключение

Начинът на мислене, който имаме е врата към огромни богатсва и успехи. В единия случай врата може да бъде отворена, а в другия здраво затворена. Разберете, че мозъкът е вашия най-голям актив за успех и направете така, че той да е ваш съюзник, а не да ви пречи. Вярвам, че тази статия ще ви помогне по пътя на развитието ви!

Желая ви успех!

 

Ако ви е харесала тази статия, споделете я с приятелите си и вашия екип чрез бутоните за социални мрежи след статията. За да получавате и бъдещите ми статии, не забравяйте да се абонирате за моя бюлетин чрез бутона "Абонирай се сега!" най-долу.

Сподели със своите приятели: