ГЛЕДАЙ ВИДЕОТО КЪМ СТАТИЯТА
Публикувана на:25 юли 2021 г
Посещения: 1362

7 ползи на Мрежовия маркетинг пред Традиционния бизнес

В тази статия и видеото към нея искам да се обърна към всички, които развиват активно свой Мрежов бизнес и да ви кажа - спрете да се оправдавате! Мрежовият маркетинг може да не е перфектен, но е много по-добър бизнес модел от традиционния бизнес и в тази статия ще ви го докажа със седем основни ползи. Сигурен съм, че това ще ви помогне да се чувствате много по-уверени в пътя по който сте поели и ще ви даде сила, когато говорите с други хора. Не пропускайте да изгледате видеото към статията!

Видео материал към статията:

Въпреки, че до ден днешен има все още хора, които смятат, че Мрежовия маркетинг е несериозен бизнес той притежава множество преимущества пред Традиционния бизнес. Все пак, за да може да ги види човек трябва да има достатъчно опит и от двата типа бизнес. Занимавайки се с Традиционен бизнес преди години и натрупвайки повече от 12 години опит в Мрежовия маркетинг като основна дейност, бих могъл да направя съпоставка и това е, което ще направим сега. На скептиците бързам да кажа, че Мрежовият маркетинг не случайно е наречен "Бизнес възможността на 21-ви век" и в развитите държави е високо ценен, заради голямото количество хора, които чрез него откриват възможност за по-добър начин на живот.

ПОЛЗА #1: Първоначална инвестия

За да започнете в традиционния бизнес трябва да инвестирате често над 50, дори 100 хил. лв, които по статистика най-вероятно ще изгубите. В Мрежовия маркетинг се започва като просто станете клиент на избраната от вас компания и започнете да ползвате нейните продукти. В нищо не инвестирате и няма какво да загубите. Ако не ви харесат продуктите можете просто да спрете.

ПОЛЗА #2: Възможност за развитие

В традиционния бизнес освен нуждата от инвестиция за старт ще се наложи да реинвестирате отново, ако желаете по-голямо развитие. Да закупите повече стока, да разширите обекта или да го ремонтирате, да направите втори обект и да наемете още хора и т.н. В Мрежовия маркетинг от друга страна развитието идва като просто увеличавате екипа си и се стараете да научите партньорите си да бъдат все по-успешни. Освен това повечето компании предлагат международно развитие и вие можете да изграждате потребителска мрежа независимо къде живеете.

ПОЛЗА #3: Доказани продукти

Започвайки традиционен бизнес, човек трябва да помисли за много неща - какви продукти ще произвежда или предлага, как ще ги доставя, каква реклама ще направи за тях, какви материали ще подготви и произведе и т.н. В Мрежовия маркетинг компанията, с която започвате да си партнирате вече е създала необходимите материали, включително рекламни видеа, които обикновенно струват цяло състояние, каталози и най-важното - качествен продукт. Всичко това е на ваше разположение и можете да се фокусирате в по-важни неща за вашият успех.

ПОЛЗА #4: Подкрепа

В традиционния бизнес възможността някой да дойде и да те подкрепя, обучава и помага, извършвайки сложните за теб дейности в началото клони към тотална нула. Това е така, защото това би означавало този човек да си създаде перфектната конкуренция във ваше лице, която в бъдеще да го изкара от бизнеса. От друга страна, едно от най-важните неща в Мрежовия маркетинг е подкрепата. Когато започнете вие ставате част от екипа на вашия Лидер и той, както и всеки в преди вас, са заинтересувани да ви насочват, обучават и подкрепят да се развивиате. Къде другаде ще намерите подобна атмосфера?

ПОЛЗА #5: Умения

Уменията са важни за успеха във всяко едно начинание. Уменията се развиват, трупайки опит, което отнема време. В Традиционния бизнес има множество умения, които трябва да придобиете, за да достигнете успеха, а това в никакъв случай не е лесна задача. В Мрежовия маркетинг от друга страна също има умения, но те не са толкова много и по-важното - тук има система на работа, която вече е доказала своята ефективност и която Лидерите и компанията ще ви предадат. В Мрежовия бизнес вие сте облагодетелствани от това, че ставате част от работеща система, която до голяма степен ще ви подкрепи в началото дори и без да имате развити професионални умения.

ПОЛЗА #6: Лостов ефект

В Традиционния бизнес, ако сте в началото и сте сами, имате нищо повече от свое работно място. Ще се наложи да правите всичко, да отговаряте за всичко и бизнесът ви ще работи само, когато вие работите. Най-често това се случва в малкия бизнес и много трудно човек може да започне да ползва лостов ефект, защото често не се доверява на други хора да вършат това, което той върши. Често от подобни хора може да чуете "На вълка му е дебел врата, защото сам си върши работата". Лостовият ефект в Мрежовия маркетинг от друга страна идва още в началото на бизнеса ви и още с първия ви партньор. Представете си в бъдеще 100 ваши партньора да отделят средно по 2 часа на ден за развитие на бизнеса си - тогава вашия лостов ефект ще е равен на 100 работочаса на ден. Ограничение няма!

ПОЛЗА #7: Спасителен пояс

В Традиционния бизнес, когато човек инвестира собствени средства или пари от кредит те се обричат да работят постоянно, за да не изгубят парите си. Често напрежението, стреса и отговорностите с времето нарастват и човек може да изпадне в ситуация, в която би желал да прекрати дейността си, но вече е късно. Той не може да спре и да си тръгне! От друга страна в Мрежовия маркетинг по всяко време можете да спрете, да си дадете почивка, да отидете на почивка, дори да смените компанията, с която си партнирате. Защо? Защото тук вие не инвестирате и не сте подписали договори за наем на помещения, не сте закупили стока и не сте набирали персонал. В Мрежовия бизнес винаги имате спасителна жилетка!

Заключение

В днешно време все повече хора разбраха, че да започнеш традиционен бизнес е свързано с огромни рискове, инвестиции и възможността да успееш е минимална. Седемте ползи на Мрежовия маркетинг пред Традиционния бизнес, които споделих с вас са познати на много хора по света днес. Над 100 млн. човека от над 150 държави развиват свои Мрежов бизнес именно заради тях, търсейки възможност не просто да успеят, а да го направят в бизнес модел, който да им даде свобода и независимост. Направете своя избор - Мрежовият маркетинг не е перфектен, отново трябва да се работи и да дадеш всичко от себе си за успеха, но въпреки това той е много по-добрият начин за обикновенния човек да стане предприемач и да изгради едно великолепно бъдеще за себе си.

 

Ако ви е харесала тази статия, споделете я с приятелите си и вашия екип чрез бутоните за социални мрежи след статията. За да получавате и бъдещите ми статии, не забравяйте да се абонирате за моя бюлетин чрез бутона "Абонирай се сега!" най-долу.

Сподели със своите приятели: